Privatlivspolitik

Info Products I/S ämnar att alltid leva upp till Personuppgiftsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) och här får du information om de uppgifter vi sparar om dig och hur vi använder dem. 

Personuppgiftsförordningen är gjord för att skydda dig och säkerställa din rätt att bestämma vad dina personliga upplysningar används till, samt att dessa sparas på ett säkert sätt av de verksamheter du delar dina uppgifter med. Det görs för att undvika missbruk och för att ge bättre insyn i behandlingen av dina uppgifter. 

På denna sida kan du läsa om hur Info Products I/S lever upp till personuppgiftsförordningen.

 

Vilken information sparar vi?

Info Products I/S lagrar dina personliga uppgifter för att kunna hantera dina online-beställningar, ge dig bättre service, förbättra vår hemsida och produkter samt för marknadsföring.

Vi samlar in uppgifter som order-ID, mailadress, namn, telefonnummer, IP-adress, postnummer, stad och adress, aktivitet på vår hemsida och tillhörande system, orderhistorik, åtkomstkontroll och visning av användaranpassat innehåll. 

 

Vad använder vi uppgifterna till? 

Vi använder dessa för att kunna se vem ordern eller varan som köpts tillhör. Vi använder dem också till bokföring/redovisning samt för att ge dig tillgång till dina köp i framtiden. Vi gör det också för att skydda oss från missbruk av våra system och rättigheter. Vi använder också uppgifterna till allmän marknadsföring, onlineannonsering och e-postmarknadsföring. Det är också nödvändigt enligt lagen om penningtvätt och som säkerhet mot exempelvis missbruk av ditt betalkort. Vi sparar också uppgifter om din betalning (inte om dina betalkortsuppgifter!), datum, faktura och, om tillämpligt, din kredit. Det gör vi för att kunna hjälpa dig vid reklamationer, returer och liknande. Vi sparar också dina betalningar för att följa den danska bokföringslagen som kräver dokumentation i minst fem år.

Vi säljer eller ger inte dina personuppgifter vidare till en tredje part utan din tillåtelse. Den informationen kan dock lämnas vidare om det krävs av lagstiftningen eller om ett rättsfall föreligger.

 

Förvaring av personupplysningar

När du handlar i vår webbutik skyddas du av SSL-kryptering som gör att ingen får tillgång till dina uppgifter i t.ex. ett betalningsförmulär. Vi har SSL-säkrat våra order- och beställningsformulär och betalning skyddas av SSL genom våra betalningsleverantörer - t.ex. E-Pay/Bambora, MobilePay, Klarna, Ice-Pay, PayPal mfl.

Vi förvarar dina uppgifter i vår databas som också löpande säkras mot hackning eller onlinestöld. Detta görs bl.a. genom ständiga uppdateringar av säkerhet, underliggande system, programvara och hårdvara.

Personliga uppgifter samlas in i samarbete med:

  • E-Pay/Bambora/MobilePay (Betaling)

  • E-conomics (

  • Google (AdWords, Analytics) Marknadsföring och statistik 

  • Facebook (Marknadsföring)

  • Bing Ads (Marknadsföring)

  • Mailchimp (Marknadsföring)

  • Partner-Ads.com (Marknadsföring)

  • Webgains (Marknadsföring)

  • Apple (App - leverans av köp)

Alla ovanstående datahanterare lever upp till EU:s krav om behandling av personliga uppgifter.

 

Användning av cookies och spårning

En cookie är en liten datorfil som innehåller en mängd data för att kunna identifiera din webbrowser. När du besöker någon av våra hemsidor försöker vi lägga en cookie på din enhet, läsa in en cookie från tidigare och eventuellt uppdatera denna.

Vi använder cookies på våra hemsidor för att identifiera användare som unika men anonyma personer. Det ger oss möjlighet att registrera antal besökare, föra statistik om köp, beteende och trafik på våra hemsidor och appar.

Det gör vi för att kunna spåra kunders trafik på vår hemsida, spara rabattkoder och för att kunna göra analyser på denna information. Vi använder också cookies för marknadsföring och för att försöka ge dig bättre och mer relevanta annonser på andra hemsidor på internet. Den kan också användas som underlag till avstämning med samarbetspartners som skickar dig till vår webbutik. Cookies kan också användas för att spara inställningar, inloggningar och preferenser på våra och våra samarbetspartners hemsidor.

Du kan när som helst radera dina cookies för att undvika spårning och marknadsföring riktad mot dig/din enhet. Du kan välja att specifikt radera cookies hos oss, andra eller att helt radera alla cookies på dina enheter. 

 

Hur länge sparar vi cookies? 

Vi använder olika cookies utifrån syfte och leverantör. De cookies vi satt på dig sparas i olika antal månader beroende på syftet. 

Varje gång du besöker vår hemsida kan en cookie uppdateras eller förlängas. Alla våra cookies har ett utgångsdatum då de inte längre används. 

 

Dina rättigheter och valmöjligheter

Under GDPR har du rätt att:

  • Att få tillgång till uppgifter - Du har rätt till att få tillgång till de uppgifter vi sparat om dig.
  • Att korrigera felaktigheter l de personuppgifter vi sparar om dig - Du har rätt till att få felaktigheter rättade i de personuppgifter vi har om dig.
  • Att ta bort dina uppgifter  - Du har rätt att få de uppgifter vi sparat om dig borttagna. Detta gäller inte nödvändiga upplysningar för bokföringsdokumentation. 
  • Att invända mot behandling av dina personuppgifter -Du har rätt till att kontakta Datainspektionen om du tycker att dina uppgifter behandlas på ett felaktigt sätt. 
  • Att exportera dina personuppgifter - Du har rätt till att få dina personuppgifter överlämnade eller överförda till en annan datakontrollant (om möjligt).

Om du vill göra något av ovanstående kan du kontakta oss på support@mindly.dk. Vi kräver identifiering för att behandla ett sådant önskemål.

 

Detta kan du själv göra för att radera dina personuppgifter om du så önskar 

Ta bort automatisk marknadsföring

  • Radera dina cookies på dator, platta och telefon
  • På Facebook kan du klicka på ett litet kryss uppe i högra hörnet av en annons och välja att inte se annonser från oss igen (Detta gäller endast annonser på Facebook)
  • Du kan ta bort din gilla-markering från vår Facebooksida
  • Du kan avregistrera dig från våra nyhetsbrev - det finns en länk längst ner i alla nyhetsbrev vi skickar ut. Du kan också be oss ta bort dig från utskickslistan. 
  • Om du inte vill bli spårad av automatisk marknadsföring kan du slå på ”privat browsing” eller ”inkognito” på din browser. Se guide nedan.

Safari: https://support.apple.com/da-dk/guide/safari/ibrw1069/mac
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95464?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=da
Firefox: https://support.mozilla.org/da/kb/privat-browsing-surf-paa-nettet-uden-at-gemme-informationer
Edge: https://support.microsoft.com/da-dk/help/4026200/windows-browse-inprivate-in-microsoft-edge 

Läs också våra användarvillkor före köp.

 

Uppdatering av policy 

Vi uppdaterar denna policy löpande. Du hittar alltid en uppdaterad version på den här sidan.

Senast uppdaterad 17.04.2018