Vad är för tidig utlösning?

För tidig utlösning är ett tillstånd där en man kulminerar tidigare än han vill, förväntar sig och innan den kvinnliga partnern förväntar, vill eller innan hon kulminerar. I medicinsk jargong, det finns ingen specifik tid som nämns som kan definiera vad som skulle klassificera en viss klimax som för tidig utlösning och vad som skulle vara normalt.

Vad är för tidig utlösning?

I en inackordering och mycket allmän mening, när män klimax och ejakulerar inom loppet av några sekunder till bara ett par minuter från att ha sex, det kallas för tidig utlösning. Medicinsk vetenskap beskriver tidig utlösning som en form av sexuell dysfunktion och det anser också att det är relevant när det är en handling av samlag. Men i den verkliga världen, är för tidig utlösning också förknippas med förspel och onani.

I ett nötskal, om en man som kulminerar och utlösning av spermier och sperma i en mycket kort tid, är det för tidig utlösning.

Experter anser tidig utlösning är en typ av sexuell dysfunktion. I verkligheten, anses det så bara när problemet inte blir löst på egen hand. Unga män skulle oundvikligen uppleva tidig utlösning. Det finns många faktorer som påverkar och orsaka för tidig utlösning. Med fler erfarenheter av samlag och växande förtroende, frånvaro av psykologiska triggers och andra krav sexuell prestanda, blir det tidig utlösning problem obefintlig. Om en man i trettioårsåldern rapporterar tidig utlösning efter att ha tillräckliga erfarenheter av samlag, kan det betraktas som sexuell dysfunktion men samma skulle inte vara sant i händelse av en tonåring, en tonåring eller ung vuxen som är ännu att ha tillräckligt med sexuella möter.

Det finns inte några bombsäkert tecken på för tidig utlösning. En man får plötsligt uppleva orgasm inom minuter förspel eller samlag och innan han eller hans partner vill det, skulle han ejakulerar. Elev dilatation, trötthet eller orgasmic känslor är mycket vanliga och kan inte anses vara ett tecken på för tidig utlösning. Dessa kan också hända i ett sällsynt fall av utlösning snabbare eller tidigare än väntat. Det finns dock ett tecken som tyder tidig utlösning vara en regelbunden eller en konsekvent problem för en man. Om utlösning är inte alls i en frivillig kontroll av mannen sedan tidig utlösning kan vara på grund av sexuell dysfunktion. Både män och kvinnor kan kontrollera sina orgasmer i viss utsträckning. Utan viljan, engagemang och frivilligt deltagande, kan orgasm eller utlösning undvikas i stor utsträckning.

Det finns många orsaker till för tidig utlösning, inklusive psykologiska faktorer, livsstil, medicinska tillstånd, mediciner eller fysisk historia och de måste beaktas om situationen är kronisk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen