3 bra tips för att överkomma sockerberoende

Beroenden är äkta och kan vara farliga för din hälsa. Det finns många olika sorters beroenden och alla skiftar i svårighetsgrader, men sockerberoende är äkta och vetenskapligt bevisat. Många individer skämtar om att de är beroende av socker, men sockerberoende är inget skämt. När du äter socker släpps dopamin ut i hjärnan och detta utlöser en känsla av välbehag som din hjärna vill återskapa, vilket är anledningen till att sockerberoende utvecklas. Sockersug fungerar på samma sätt som heroinsug gör för drogmissbrukare. Även om heroin är mycket skadligare för kroppen är socker så kan det här sockerberoendet fortfarande vara skadligt för din hälsa. Så om du lider av sockerberoende kommer det några bra tips här som kan hjälpa att överkomma det.

3 bra tips för att överkomma sockerberoende

1. Lägg till något

Om du har tagit beslutet att ta bort socker från ditt liv är det bäst att hantera det genom att lägga till något annat i dess ställe. Detta kanske verkar fånigt, men genom att lägga till något annat kommer du kanske märka att du har ett mindre sug efter socker. Det här tillägget kan vara någon sorts mat, men det kan också vara en aktivitet eller ett nöje. Till exempel, istället för att äta ett helt glasspaket framför TV:n kan du läsa en bra bok och få dig att tänka på något annat än socker.

2. Håll dina blodsockernivåer stabila

Förändringar av ditt blodsocker kan vara orsaken till mycket av ditt sockersug Därför kan du minska suget genom att stabilisera ditt blodsocker och göra ditt sockerberoende mer hanterbart. Krom är en viktig komponent i ditt sockerberoende och kan användas för att reglera dina nivåer av glukos i blodet och öka din energi. Genom att ta krom varje dag kan du försäkra att ditt blodsocker inte sjunker och att sockersug efter måltider inte uppstår.

3. Möt sockerberoende med avgiftning

När du har börjat ta bort socker från din diet så kan det bli väldigt svårt. Vi vill ofta ha det vi inte kan få. Därför kan dina sockersug bli väldigt starka i början. Med tiden så kommer det här behovet av socker att försvinna och du kan fylla tomrummet med naturligt söta frukter som kommer lura din hjärna att tro att ditt sockersug är tillfredsställt. Sockerberoende är en process man måste komma över och du måste ta det på allvar att eliminera socker från din diet helt och hållet. Du kommer vara så mycket hälsosammare efter att du har tagit dig ur ditt sockerberoende.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen