3 sätt att hantera panikångest

Panikångest kan ha olika former och det finns många orsaker till att man får en panikattacker. Panikattacker kan vara olika allvarliga. En viss typ av panikångest kan lägga sig av sig själv medan många kan kräva medicinsk tillsyn eller att en familjemedlem eller vän hjälper dig. E panikattack kan ske ofta men snabbt eller oregelbundet och sällan, men varje attack kan vara betydligt längre.

3 sätt att hantera panikångest

Det är alltid nödvändigt att söka medicinsk hjälp om din panikattack blir värre eller om du inte är riktigt medveten om att du får en panikattack. Mediciner och medicinsk hjälp har sitt sätt att bota din panikångest, men här kommer 3 sätt för att hantera din panikångest när du får en attack. Dessa tips kommer även hjälpa dig att avvärja en panikattack genom att göra små förändringar i din livsstil.

Andas in helt, andas ut helt

Detta är det första och säkraste sättet att hantera panikångest på. När du får en panikattack, som kan ske av vilken anledning som helst, måste du andas in och ut helt. Du kanske vet att man kippar efter andan när man får en panikattack. Vissa andas väldigt tungt och andra kvävs nästan. För att motarbeta detta måste du själv anstränga dig för att normalisera din andning. När du andas ordentligt får din kropp det syre det behöver och hela kroppen lugnas ned. Detta gäller din hjärna och varenda del av kroppen som påverkas mest av panikattack.

Träna regelbundet

Du borde träna regelbundet för att hantera panikångest. Du behöver inte gå till gymmet. Du kan göra aerobics eller konditionsträning. Du kan gå och simma under sommaren och stretcha lite, knäböj och andra enkla övningar hemma under vintern. Du kan gå på yogaklasser, pilates eller något som inte låter tråkigt för dig. Att träna regelbundet kommer hålla dig hälsosam och i form. En smidig eller hälsosam kropp är mycket starkare och mindre benägen för att panikångest.

Ät bra med mer frukt & grönsaker

Att vara överviktig är dålig och att vara för smal är också dåligt. Du måste vara hälsosam och för att vara det måste du äta bra. Ät mer frukt och grönsaker. Ta magnesiumtillskott, de är bra för att motverka panikångest. Näringsrika och mättande måltider är ett bra sätt för att motarbeta panikångest.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen