3 tips för ökad mindfulness

Mindfulness är ett sätt som många kan använda för att minska stress och ångest i sina liv. När man är stressad kan man bli så överstressad att man faktiskt mår illa. Man vill bli mer medveten för att kunna ta bort all stress i livet och må bättre rent generellt. För att hjälpa någon att bli mer medveten (mindful) om världen runtomkring kommer nu 3 tips för mer mindfulness.

3 tips för ökad mindfulness

Meditation för ökad mindfulness

Meditation är bra för att bli av med ångest och spänningar, och det kan även hjälpa dig att förbättra den medvetenhet du redan har. För att börja behöver du hitta en lugn plats där du inte kommer bli störd på något sätt. Genom att blunda kan du koncentrera dig bättre och du kan även fokusera på din andning. Du behöver fokusera på nuet, och när tankar börjar komma till dig ska du snabbt avfärda dem så att du kan fokusera på allt omkring dig. Du kan meditera i åtminstone 10 till 15 minuter, och detta kommer hjälpa dig att förbättra din mindfulness.

Välj ett mantra - fokus ger ökad mindfulness

Att välja ett mantra kommer hjälpa ditt sinne att fokusera på din nuvarande situation. Du försöker nå avslappning, och att fokusera på din kropp, som din andning och pulsen, kommer få ditt sinne att också slappna av. Användningen av ett mantra kommer att göra sig av med alla invaderande tankar och snart kommer din koncentration och medvetenhet att ha förbättrats.

Mindfulness utan att behöva använda meditation

När du väl har fått koll på medvetenheten måste du kunna utöva det även när du är borta från din speciella meditationsplats. Det bästa att börja med är kroppen, att vara medveten om ditt hjärta, dina lungor, din andning, känseln av saker på din hud som vinden, och doften av luften. Allt detta kommer hjälpa dig att förbättra din medvetenhet.

Du är medveten om saker omkring dig, men du känner att din medvetenhet är för dålig. Det finns 3 tips för mer medvetenhet, och dessa tips fokuserar på att känna din kropp innan du tar dig an resten av världen. Det bästa är att börja med meditation, och meditation är effektivt eftersom det kan hjälpa dig att fokusera på ditt sinne och göra dig mer medveten om din kropp. Efter att du är medveten om din kropp kommer din medvetenhet vara bra nog för att hantera resten av världen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen