4 bra tips för att minska agorafobi

Agorafobi beskrivs ofta som rädslan för rädslor och involverar individer som undviket situationer eller aktiviteter som skapar rädda tankar och handlingar. Många vanliga agorafobi-rädslor inkluderar att köra på motorvägen eller att vara i stora folkmassor. Många individer som lider av det här tillståndet väljer vanligtvis att undvika dessa situationer. Panikattacker överväldigar ofta individerna när de stöter på dessa situationer, så att undvika dem är den föredragna metoden. Dock resulterar totalt undvikande i att symptomen förvärras med tiden. Därför kommer det här några realistiska tips som kan hjälpa till att minska agorafobi.

4 bra tips för att minska agorafobi

1 Bli av med mentaliteten om en ”säkerhetszon”

Agorafobi börjar utvecklas när individen börjar övertyga sig själv om att det finns situationer som är skyddade från panikattacker eller skrämmande tankar, vilket är helt fel. Den här tankegången gör bara situationerna mer skrämmande och gör undvikande beteende till den enda effektiva behandlingsformen. Genom att begränsa ”säkerhetszoner” kan du se till att du inte fortsätter undvika saker. Agorafobi resulterar inte alltid i att man blir bunden till hemmet; vissa individer som lider av det här tillståndet undviker bara vissa situationer. Dock kan det hjälpa att identifiera ditt undvikande beteende så att du kan komma närmare att behandla den faktiska orsaken till din rädsla.

2  Panik är inte på riktigt

En läkare kommer kunna övertyga dig om att paniken du känner i dessa situationer inte är på riktigt och bara är ett trick som din hjärna utsätter dig för. Panik lurar din hjärna att anta att situationen är farlig, men att skydd inte är nödvändigt. När du väl låter paniken överväldiga dig kan det förvandlas till äkta rädsla i din hjärna och du kommer börja associera fara med dessa situationer. Dock måste du sätta dig själv i dessa situationer för att komma över dina känslor och visa din hjärna att paniken är onödig.

3 Hantera panikattacker

Vägen till att återhämta sig från agorafobi involverar att man lär sig hur man hanterar panikattacker och hanterar de så bra du kan. Det här tillståndet av rädsla är extremt behandlingsbart om individen vill komma över sin rädsla. Dock är det i den skrämmande situationen som du kommer lära dig att inte vara rädd längre och hantera symptomen på panikattacken. Så om du är rädd för motorvägar eller affärer fulla av människor så måste du utsätt dig för dessa situationer för att kunna lära dig hur du hanterar dina symptom på en panikattack.

4 Kognitiva beteendemetoder

Detta är processen av att ära sig hur man svarar på symptom på en panikattack och veta hur du kan lugna ned dig inombords. Ett proffs kan hjälpa dig och lära dig denna metod samt att implementera strategier som kan hjälpa dig att hantera din agorafobi.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen