4 sätt att träna bäckenmuskulaturen

Bäckenmuskulaturen är en kombination av ledband, muskler och senor som stöder organen i botten av kroppen, som blåsan och livmodern hos kvinnor. Den anses vara den viktigaste muskulaturen för kroppens kärna och att ha försvagade muskler i det området kan leda till att man förlorar kontroll över öppningarna av vagina och anus. Det kan också orsaka allvarliga strukturella obalanser och smärtor av nedre ryggen och magen. Därför är det viktigt för både män och kvinnor att underhålla styrkan i de musklerna genom övningar.

4 sätt att träna bäckenmuskulaturen

Första utbildning i bäckenbotten

Den vanligaste och mest välkända övningen är de så kallade Kegel övningarna. Dessa övningar är väldigt specifika för bäckenbotten, de rekommenderas särskilt för kvinnor som har fött barn, men det är bra för alla att utöva dem regelbundet. Dessa övningar består av att klämma ihop bäckenmusklerna. För att hitta de muskler du behöver, kläm bäckenbotten som om du försöker sluta kissa, men använd inte det som din övning eftersom det faktiskt skulle kunna försvaga området. De kan utföras när man står upp, sitter ned eller medan du ligger på rygg med böjda knän.

2. utbildning av bäckenbotten

Bara kläm ihop och håll upp dina bäckenmuskler så hårt du kan och släpp sedan. Undvik att hålla under en längre tid. Ta några sekunders paus och upprepa upp till 20 gånger eller tills du känner att musklerna är trötta.

3. utbildning av bäckenbotten

Kallas för en darrande övning. Den består av att klämma ihop bäckenets kärnmuskler väldigt långsamt tills du känner att du har klämt ihop så mycket det går (detta skulle kunna ta några minuter om du gör det rätt). När du har klämt ihop helt, håll i 30 sekunder eller tills du känner att det bränner i det området och släpp sedan.

4. utbildning av bäckenbotten (avancerad utbildning av bäckenbottenmuskulaturen)

När du är bekväm med de andra tre övningarna kan du försöka göra en kombination av dem under 10 till 20 minuter. Det består av att klämma ihop dina bäckenmuskler och göra klämmande övningar om vartannat under längre tidsperioder. Använd ditt omdöme när du känner av något obehag.

Du kanske tycker att övningarna är svåra i början. Ta dig tid och vänj dig vid dem, bäckenmusklerna kommer att anpassa sig med tiden, som alla muskler gör. Några av dessa övningar är väldigt lätta så att du kan öva på dem vart som helst och du kommer få stora fördelar av dem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen