5 bra tips för att minska panikattacker

En panikattack är en plötslig våg av överväldigande rädsla och ångest. Ditt hjärta slår hårt och du kan inte andas. Du kan känna dig obekväm som om du håller på att dö eller blir galen. Om det här tillståndet inte behandlas kan det leda till panikångest och andra oönskade problem. Vissa drar sig undan från normala aktiviteter som resultat av problemet. Som tur är kan panikattacker botas. Ju snabbare du söker hjälp ju bättre är det.

5 bra tips för att minska panikattacker

Få behandlat din ångest och ta tillbaka kontrollen

Med ordentlig behandling kan paniksymptomen minskas eller helt elimineras och du kan återfå kontrollen över ditt liv. De kan behandlas med självhjälpsstrategier eller flertalet terapisessioner. Kognitiv beteendeterapi anses vara den effektivaste behandlingen av panikattacker, panikångest och torgskräck. Det fokuserar på tankemönsterna och beteendena som är ansvariga för underhållandet av dem eller det som utlöser dem. Du kommer kunna se dina rädslor på ett sätt som är mer realistiskt.

Exponeringsterapi - panikattacker i en säker miljö

Exponeringsterapi för panikångest innebär att man blir utsatt för de fysiska känslorna av panik i en säker och kontrollerad miljö. Detta ger dig möjligheten att lära dig olika sätt för att hantera det som är hälsosammare. De olika övningarna orsakar känslor som liknar symptomen man upplever när man får panik. Varje exponering gör dig mindre rädd och du kommer känna att du har kontroll över paniken.

Självhjälpstips för ångest och panikattacker

Självhjälpstips är också högt rekommenderade. Du kan utföra specifika metoder för att hjälpa dig själv. Du borde lära dig om paniken. Det kommer bidra betydligt mot att lätta på din stress. Läs och leta efter information om ångest, panikångest och den ”kämpa eller fly” respons som man upplever under en panikattack.

Rökning och koffein stöder panikattacker

Rökning och koffein är kända för att provocera panikattacker. Detta gäller personer som är lättpåverkade. Du borde undvika kaffe, cigaretter och andra drycker som innehåller koffein. Mediciner som har stimulatorer såsom dietpiller borde också undvikas.

Avslappnad andning och avslappning för panik och ångestattacker

Lär dig att kontrollera din andning. Hyperventilering orsakar många känslor som man upplever under en panikattack. Dessa inkluderar en tung känsla över bröstet och yrsel. Att andas djupt hjälper till att lätta på paniksymptomen. Om du lär dig hur du kontrollerar din andning kommer du kunna lugna ned dig själv när du börjar känna dig ängslig. Du har också mindre risk för att skapa samma känslor som du är rädd för.

Att utöva avslappningstekniker är också hjälpsamt. Dessa inkluderar aktiviteter såsom meditation och yoga. Dessa tips kommer hjälpa dig att hantera en panikattack och borde användas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen