5 bra tips för att minska rädslan för döden

Livet och döden tas ofta för givet och många går genom livet utan att tänka så mycket på något av dem. Dock är rädslan för döden väldigt vanlig bland personer i alla åldrar. Det kan vara något som man alltid har haft eller så har det framkallats av ett dödsfall, sjukdom eller en ström av existentiell medvetenhet. Samtidigt som det är helt rationellt och hälsosamt att tänka på döden kan det vara skräckinjagande, stressigt och bidra med negativa effekter på din hälsa och din livskvalitet att vara rädd för den. Om du har allvarliga rädslor för döden kanske du borde titta på dessa tips för att hjälpa dig att bli av med dem.

5 bra tips för att minska rädslan för döden

Minska rädslan för döden 1 - Döden är ett faktum, men du lever fortfarande

Förstå och acceptera att inget förutom döden är säkert, alla kommer att dö och ingen vet när. Att vara rädd för det kommer inte ändar faktumet. Bara detta borde vara nog för att njuta av livet så mycket man kan. Om det får dig att vilja göra ändringar i ditt liv eller förbättra din livskvalitet, så gör det.

Minska rädslan för döden 2 - Möt döden

Acceptera döden och ta ett steg till. Skriv ditt testamente och försäkra att du har en plan för din bortgång, vilka nivåer av livsuppehållande som du accepterar, hur och var du vill bli begravd, vem du vill ska få din samling av favoritböcker eller ditt sparkonto. Allt det kommer hjälpa dig att bli mer bekväm med idén genom att veta att några saker redan har tagits om hand.

Minska rädslan för döden 3 - Ta hand om oavslutade ärenden

Vare sig det är att påminna din partner om hur mycket du älskar dem, avsluta en familjefejd eller att besöka Paris. Detta betyder inte att du ska fatta irrationella beslut över natten, utan ta dig tid att planera något som du alltid har velat göra och gör det. Att vara för försiktig är inte alltid bra.

Minska rädslan för döden 4 - Sök religiös eller spirituellt stöd

Om du utövar en särskild organiserad religion kanske du vill få några svar, då de flesta religioner pratar om döden rätt så omfattande. Om inte kanske du märker att icke-religiös spiritualitet erbjuder liknande stöd.

Minska rädslan för döden 5 - Undvik materialism 

Och leta efter stöd bland mänskliga band och skönheten av naturen och djurriket, istället för hos en bil eller en dyr klocka till exempel. Detta kommer hjälpa dig att förbättra din livskvalitet och uppskatta vad du gör med din tid och de du känner.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen