5 bra tips för att minska tvångssyndrom

Tvångssyndrom, som är vida känt som OCD, är en ångeststörning som påverkar många. En person som lider av det har en tvångsmässiga tankar och beteenden så till den grad att det stör deras dagliga liv. Man har försökt med olika tips som siktar på att skaka av sig drifterna, men en bra sak är att några av dem kan användas för att minska OCD. Det finns flera genomförbara behandlingsalternativ och självhjälpsstrategier. De kan hjälpa dig att bli av med oönskade tankar och drifter som är irrationella vilket som konsekvens kommer hjälpa dig att få tillbaka kontrollen över ditt liv.

5 bra tips för att minska tvångssyndrom

Aktiviteter minska ocd

När du upplever tankar från ditt OCD borde du försöka dra uppmärksamheten till något annat. Det finns flera aktiviteter som du kan välja att göra. Du kan träna, lyssna på musik, läsa, gå en promenad, spela TV-spel eller virka och mycket annat.

Aktiviteten som du väljer att göra borde vara något du tycker om. Gör det inte mindre än 15 minuter eftersom detta kommer hjälpa dig att tänka på något annat än de tvångsmässiga tankarna. När du är klar, omvärdera för att se om driften är lika intensiv. Fördröj den under längre tid, eftersom ju längre du gör det ju högre är chanserna att det kommer förändras till din fördel.

Klarlägga din OCD

Skriv ned dina tvångsmässiga bekymmer och tankar. När du börjar bli besatt av något, skriv ned vad du tänker och vad du känner dig tvungen att göra. Det finns många fördelar med att göra detta. Det kommer hjälpa dig att inse hur regelbundna dina tvångstankar är. Att skriva ned en tvångstanke eller fras kontinuerligt kommer resultera i att det tappar sin makt, och dina tvångstankar kommer försvinna tidigare eftersom det är svårare att skriva ned dem än att tänka på dem.

Att förutse tvångstankar, och nedtoning din OCD

Att förutse OCD eller drifter innan de uppstår hjälper till att bli av med dem. Detta är en enkel strategi som du kan använda dig av. Om du har vanan att kolla om fönstren är stängda, alla dörrar låsta och alla apparater är avstängda så kommer det hjälpa att försöka få det rätt första gången.

OCD oro period

Att skapa en period för sina tvångstankar/OCD har också hjälpt många. Detta handlar om att planera om sina drifter och tvångstankar istället för att trycka undan dem. Tilldela en specifik tidsram för att oroa dig för dem.

God livsstil är dåligt för OCD

En annan viktig strategi som hjälper till att minska OCD är att ta hand om sig själv. En livsstil som är hälsosam och balanserad spelar en stor roll när det handlar om att hålla undan tvångsmässiga rädslor, bekymmer och beteenden. Dessa tips är verkligen hjälpsamma om du vill komma över dina tvångstankar och leva ett bekvämt liv.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen