5 tips för att förbättra ditt barns självförtroende

Vissa barn har ett starkt självförtroende som ofta verkar vara lite väl starkt, men detta är verkligheten för väldigt få barn. I de flesta fall har barn inte tillräckligt med självförtroende. Barns självförtroende behöver uppmuntras av föräldrar, lärare och andra personer som är nära bekanta med barnet. Såvida inte föräldrar och andra arbetar med barnens självförtroende så kan ett barn växa upp med lågt självförtroende och kanske inte ens försöker sig på vissa saker. De som har självförtroende är proaktiva, deltagande i nästan allt och kommer sätta upp mål och försöka att nå dem. När barnens självförtroende är lågt eller inte ens existerar kommer barnet troligen vara isolerad, letargisk och skulle inte ha några ambitioner.

5 tips för att förbättra ditt barns självförtroende

Det finns många sätt som du kan använda för att förbättra barns självförtroende. Här kommer några av dem.

Uppmuntra dem att göra det de gör bra

Normalt sett är ett barn bra på några saker och inte så bra på några andra saker. Det är väldigt otroligt att ett barn skulle vara bra på allting och lika otroligt är scenariot där ett barn är dåligt på allt. I de flesta fall får ett barns självförtroende en törn när barnet måste göra saker de inte är bra på och inte får göra saker de är bra på. Till exempel, ett barn som kan springa bar och är dålig i skolan skulle ha dåligt självförtroende under prov, men kommer känna sig bättre på löparspåren. Om du tar bort det barnet från spåren och endast låter den göra prov så självförtroendet vara svårfångat för barnet. Detta häller alla barn, även de med bra självförtroende. Om du tar ett barn som har bra självförtroende inför studier men inte är en bra atlet så kommer han eller hon att vara blyg på spåren och vid utomhusaktiviteter.

Påminn dem om deras styrkor

När barnens självförtroende är lågt fungerar konstant motivation och uppmuntran bäst. Ett barn skulle grubbla över allt negativt hos sig själva när de har dålig självförtroende eller inget alls, och glömma bort det positiva med dem. Påminn dem om deras styrkor så kommer du ge barnens självförtroende en knuff.

Var stolt över deras positiva egenskaper & uttryck det

Ett barn behöver veta att andra är stolta över vad de har uppnått eller de färdigheter och talanger de har. Visa din tillgivenhet och stolthet så kommer ditt barn utveckla sitt egna självförtroende.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen