5 tips för att hantera socialfobi

Att leva med socialfobi är en ständig utmaning för de som lider av det. Deras rädsla är inte bara den pirrande nervositet som de flesta människor upplever, men en överväldigande terror som konsumerar dem. Det finns sätt att hantera denna terror som har visat sig fungera om personen är villig att ge den en chans. Det finns aldrig någon säker eld sak som fungerar för alla men en eller flera av följande förslag kan vara användbara.

5 tips för att hantera socialfobi
  1. Förstå den sanna rädslan: Att förstå den underliggande rädsla är avgörande. Något gjorde denna rädd för att bli förödmjukad. Denna viktiga sak kommer att vara olika för varje person. Är det grundad på något som hänt dem när de var yngre eller är det ett resultat av en brist på självförtroende eller dålig självbild. Att känna den äkta orsaken till rädslan är det första steget i att övervinna det.
  2. Vad är ditt inre meddelande som säger?: Många människor har den inre rösten som bara talar om för dem att de kommer att misslyckas. Att bli medveten om denna inre konversation med sig själv och ändra meddelandet man ger sig själv kommer att bidra till att minska ångest nivåer kraftigt. Istället för att berätta sig själv att de kommer att röra upp lära sig att säga att "jag kan göra det här". Det inre samtalet är mycket viktigt.
  3. Var realistisk: Förvänta dig inte att gå från lidande social fobi att kunna ge ett anförande vid ett fullsatt högskolagraduation över natten. Detta är inte tiden för att dyka rätt in i den djupa änden. Vada i första inför vad rädslan är i långsamma steg och små doser först. Rom byggdes inte på en dag och denna fobi inte kommer att besegras i en heller.
  4. Kom ihåg att andas: ta långsamma, djupa andetag när de konfronteras med sin rädsla. Detta kommer att bidra till att upprätthålla en attityd av lugn eller åtminstone bidra till att undvika en panik svar när de konfronteras med rädslan.
  5. Gå inte ensam: Ta en pålitlig vän eller familjemedlem då medvetet gå in i en ångest ridit situation. Det finns ingen anledning att möta denna rädsla ensam. Luta dig mot de som erbjuder kärlek och stödjer och ge dem möjlighet att hjälpa till med detta.

Dessa är bara några tips för att hantera socialfobi. Alla av dem kommer inte att fungera för alla, men en eller två av dem kan vara till hjälp i någon situation. Lycka till!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen