5 Tips för att minska din höjdskräck

Akrofobi, eller höjdskräck, är ett vanligt problem. Det finns många sätt för att minska sin höjdskräck. Du kan gå i psykoterapi, kognitiv terapi, medicinering, homeopati och många sorters läkemedel som man kan göra hemma. Om du går med åp medicinskt ingripande så måste du verkligen lyssna på deras rekommendationer. Här kommer vi titta lite på olika sätt man kan testa för att minska höjdrädslan utan medicinsk hjälp.

5 Tips för att minska din höjdskräck

Här kommer 3 tips för att minska din höjdskräck

Att möta rädslan

Gå till en terrass eller balkong på en byggnad. Det kan vara en medelhög byggnad eller på en skyskrapa, valet är ditt. Du kanske inte kan ta dig upp i hissen till den högsta våningen eller till balkongen själv, därför kan du behöva ha med dig en vän eller familjemedlem. Det är alltid bättre att ha någon eller några med dig som du litar på. När du är på terrassen eller balkongen ska du inte titta ned. Du borde njuta av utsikten och titta på allt omkring dig förutom marken. Du kan stirra på himlen, byggnaderna eller tornen runt dig, på fönstren och lägenheterna eller kontoren runtomkring. Du kan även ha det trevligt att prata lite och ha roligt, gör allt möjligt, titta bara inte ned.

Aktivera rädslan

Nu borde du hålla i räckena eller handen på en person du litar på och titta ned. Titta nedåt stadigt tills du tittar på gatan eller marken. Du kanske inte kan göra det allra första gången och du kanske skakar så det syns eller är ängslig, men ge det några försök så kommer du kunna det.  Att hålla din väns hand ger dig en trygghetskänsla om att du inte kommer falla och efter några misslyckade försök borde du kunna titta rakt ner på marken och fortfarande stå kvar.

Att leva ut rädslan

När du har mött och aktiverat rädslan borde du åka karuseller på en nöjespark, som rutschkanor och sådana som har höga fall. Där kommer du att kunna övervinna din höjdskräck. Du kan inte skadas på något sätt och om du kan åka rutschkana en gång, falla en gång eller åka i en hög karusell så kommer du inte vara rädd för höjder längre.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen