5 tips för att minska mobbning

Några av de största tragedierna i världen har varit skolskjutningar. Tonåringar som var offer för mobbning drevs för långt och en dag blev det för mycket och de tog ut si ilska och frustration på sätt som gjorde att många tonåringar dog. Om dessa tonåringar inta hade mobbats så hade kanske berättelsen haft ett annat slut. På grund av tragedier som Columbine, är skolor mer medvetna om problemet med mobbning och gör något åt det. Dock krävs det också en insats av föräldrarna för att försäkra att deras barn är medvetna om mobbare. Det finns 5 tips för att minska mobbning som både föräldrar och barn borde veta om.

5 tips för att minska mobbning

Sammanhållning kan motverka mobbning

Uppmuntra barn att hålla ihop: Mobbare gillar att målsätta barn som är ensamma, så barn som hänger i grupp brukar hålla koll åt varande, och mobbarna blir lätt underlägsna

Auktoriteter kan stoppa mobbning, om de är medvetna om den

Berätta för en auktoritär person: Ett barn borde inte låta en mobbare komma undan med något. Om ett barn blir ett mobbningsoffer är det viktigt att de berättar för en lärare eller sina föräldrar om vad det är som händer.

Att ignorera mobbning kan vara effektivt

Ignorera glåporden och kommentarerna: Ett barn kan ta kraften ifrån mobbaren genom att bara gå därifrån. Mobbare älskar att få folk att reagera, och om barnet inte reagerar så finns det inget mobbaren kan göra. Kom ihåg, mobbare använder ord, och om ingen lyssnar på dem orden så är de meningslösa.

Självkänsla är mobbningens fiende

Ha självförtroende: När ett barn går i korridoren borde han eller hon gå med rak rygg och hålla huvudet högt. Mobbare målsätter barn som verkar vara svaga, och barn med mer självförtroende lämnas ofta ifred.

Få mobbaren att skratta

Skratt kan vara den bästa medicinen: Ett av de bästa sätten att stoppa en mobbare är att få den pojken eller flickan att skratta. Det är inte alltid lätt att få någon att skratta, och skratt kan stoppa en mobbare från att direkt misshandla ett barn. Många psykologer har även sagt att skratt kan visa mobbaren att pojken eller flickan är rolig, och roliga barn brukar inte vara ett mål för mobbning.

Mobbning är ett problem som alla skolor har. Det har skett tragiska skolskjutningar som var ett resultat av mobbning, och om någon hade gjort något om mobbningen så hade många liv kunnat räddas. Det finns 5 tips för att minska mobbning, och både föräldrar och barn borde göra något åt det, och ta kraften ifrån den som mobbar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen