5 tips för att minska OCD

Många människor som lever med OCD kan ha det svårt att hantera sina negativa tankar. Detta resulterar i tvångsmässiga handlingar och tankar som kan styra ditt liv. Ångest är den huvudsakliga orsaken till OCD, men det finns tillgängliga sätt att hantera din ångest och tvångstankar att behålla ett normalt liv

5 tips för att minska OCD
  1. Försök att inte älta rädda tankar som ange ditt sinne. För människor som lider av OCD, blir tänkandet konstant och sondering. För att bibehålla normalitet är det viktigt att du lär dig att inte bli provocerad I dina tankar. Ju mer du koncentrerar dig på en tanke, desto större rädsla i samband med den tanken blir. Om du kan lära dig att hantera dina tankar, kommer du att vara på väg att leva normalt.
  2. Visualisera ett visst objekt varje gång en tvångstanke ange ditt sinne. Till exempel, visualisera en röd stoppskylt varje gång en negativ tanke börjar snurra i ditt sinne. Detta gör att du kan påminna dig själv att inte fokusera på denna tanke. När du visualisera en symbol för att påminna dig själv att sluta, kan du fokusera sedan på en positiv tanke att hjälpa dig att lugna din oro.
  3. Många OCD drabbade tycker att det är fördelaktigt att hålla en bok av positiva uttalanden med dem hela tiden. Detta gör att du kan läsa upplyftande budskap närhelst överväldigande tankar börjar. Därför, när ångesten börjar stiga, kan du läsa helt enkelt inspirerande ord du har skrivit att lugna nerverna och stadiga dina tankar.
  4. Om du lider av OCD det viktigaste du kan göra för att minska dina symptom är att ta en paus. Pressa inte dig själv för hårt, eftersom detta kommer bara leda till mer ångest och känslor av otillräcklighet. Känn dina gränser och ge dig själv tid att andas och slappna av. Försök att göra roliga aktiviteter som kan tillåta dig att vila och njuta. Detta kan inkludera att lyssna på musik eller läsa böcker.
  5. Sök hjälp av en professionell för att guida dig längs din väg till återhämtning och för att följa dina framsteg. En professionellt utbildad person kommer att kunna lyssna på din rädsla och oro, men också att kunna utvärdera dina rädslor och hjälper dig att hantera dem. De kan ge dig information och insikt som kan hjälpa dig att minska din OCD till hanterbara nivåer. OCD kommer alltid att vara en ständig kamp, men det finns sätt att hantera dina tankar och minska dina symtom på tvångssyndrom.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen