5 tips för att minska smärta utan att använda medicin

Det finns många olika tillstånd och sjukdomar som påverkar otaliga individer varje dag, men en av de svåraste tillstånden att behandla är kronisk smärta. Kronisk smärta upplevs varje dag av många människor, men orsaken till smärtan är oftast okänd. Förut antog man att den kroniska smärtan var ett symptom på allvarligare tillstånd, men nu tror läkare att den kroniska smärtan faktiskt är en separat sjukdom. Traditionella metoder för att behandla kronisk smärta använder mediciner, men undersökningar visar att alternativa metoder har en mer helande effekt och ger bättre resultat. Om du har kronisk smärta som kvarstår kan det finns ett neurologiskt problem bakom tillståndet. Här kommer några tips för att minska smärtan som har visat sig vara effektiva bland de som lider av kronisk smärta.

5 tips för att minska smärta utan att använda medicin

1 Träna

Detta kanske verkar motsägelsefullt eftersom man upplever ganska mycket smärta om det är en svår övning. Dock har studier visat att träning kan ha bra inverkan på att minska din smärta. Att hålla sig aktiv har visat sig minska på ryggsmärtor och kan till och med hjälpa individer med artrit att begränsa sin smärta. Om du är intresserad av en träningsplan borde du prata med din läkare för att få hjälp med att hitta en som är idealisk för ditt distinkta tillstånd.

2 Terapibehandlingar

Smärtstillande och receptmediciner är traditionella behandlingssätt för individer som upplever kronisk smärta. Dock är dessa mediciner inte det idealiska sättet för att behandla ditt tillstånd och kan bli vanebildande med tiden. Istället borde du kolla upp alternativa terapier som erbjuds av forskningssjukhus. Dessa terapier är ofta experimentella, men kan effektivt minska smärta.

3 Tillräckligt med sömn

Undersökningar visar att det finns en länk mellan sömn och smärta. Individer som inte får tillräckligt med sömn är känsligare för smärta, så om du redan upplever kronisk smärta kommer sömnbrist bara förvärra ditt tillstånd. Sömn påverkar smärta, och om du får tillräckligt med söm så kan du märka att smärtan minskar.

4 Tillskott

Du kan även ha tillskott i din diet som ett sätt att göra din kropp hälsosammare och eliminera lite av din smärta. Fiskolja, B-vitamin och glukosamin är tillskott som kan ha den bästa inverkan på kronisk smärta.

5 Värme och is

Detta kanske inte verkar som en svår tankeställare, men värme- och isbehandlingar kan även användas för att minska att smärta uppstår. För de flesta smärtorna borde is användas först och sedan värme.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen