5 tips för att övervinna rädslan för vatten

Din kropp består av ungefär 60% vatten och världens hav utgör ca 70% av hela jorden. Du skulle inte kunna överleva utan vatten, så det är ett under att vatten kan skrämma dig från vettet. Du har flera gånger sett den destruktiva och dödliga kraft som vatten kan regna ned på världen.

5 tips för att övervinna rädslan för vatten

Låt oss inse fakta; vatten är ett tveeggat svärd. Å ena sidan ger det liv, å andra sidan tar det liv. Vilken ironi! Stora mängder vatten såsom hav, floder och sjöar kan användas för nöje, resor och handel. Rädslan för vatten är en insikt för er alla såvida ni inte har acklimatiserats till det från tidig ålder. Det finns några saker som kan hjälpa till att minska din vattenrädsla och slappna av och njuta av alla dess gåvor.

Respektera det

Först och främst ska du respektera haven, floderna och sjöarna. Brist på respekt för sådana nyckfulla väsen kan vara skadligt.

Öva

Övning ger färdighet. Öva i den grunda delen av en pool eller vid kanten av ett hav, en flod eller sjö. När du förstår dynamiken av att kunna hålla andan under vattnet kommer det bli som en andra natur för dig. Den här övningen borde repeteras regelbundet. Att inte göra det kommer resultera i att alla positiva prestationer går bakåt istället.

Använd en livräddande anordning

Bär en flytväst under dina första möten med din valda vattentyp. Flytvästar är designade för att hålla dig flytande i extrema situationer. Detta låter dig utforska och interagera med vattnet utan att vara rädd för det. Du kommer alltid att vara flytande. 

Använd en flytredskap

Flytbrädor och andra flytredskap låter dig vara flytande och hålla huvudet ovanför vattnet. Brädor rekommenderas ofta eftersom ytan är större, vilket låter dig få ett bättre grepp om en överväldigande situation skulle uppstå. De kan även fästas på kroppen för att förhindra att den flyter iväg.

Använd ett proffs tjänster

Ibland är inte gör-det-själv-taktiker den bästa lösningen för att acklimatisera dig själv till vatten. Att ta hjälp av en simlärare kan göra enorm skillnad i hur du tar dig an och njuter av vattnet på ett säkert sätt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen