5 tips för bättre koncentration och fokus

Miljoner av människor saknar koncentration och fokus. När barn saknar koncentration och fokus utgår både föräldrar och läkare från att barnet har koncentrationssvårigheter. Det är sant att ADHD eller ADD förhindrar bättre koncentration, och inte bara hos barn utan hos vuxna också. Fast alla fall av koncentrationsbrist är inte på grund av det. Man kan bara misslyckas med att koncentrera sig eller fokusera, utan någon särskild anledning eller av flera anledningar.

5 tips för bättre koncentration och fokus

Om du saknar koncentration och fokus behöver du öva för att förbättra dem. Du kan få bättre koncentration om du medvetet anstränger dig. Här kommer 5 tips för bättre koncentration och fokus. Dessa tips är lätta att följa och du borde börja jobba med dem direkt.

Stretcha din koncentration 

Vissa personer kan fokusera på någonting i flera timmar. Vissa fortsätter byta TV-kanal varannan sekund. Vissa kan koncentrera sig medan andra inte kan fokusera på något under en längre tid. För att få bättre koncentration behöver du förbättra tiden för hur länge du kan fokusera på något. Om du läser en bok och håller på att sluta på en viss sida, försök att läsa några sidor till. Om du arbetar på kontoret och är på väg att lämna några uppgifter till nästa dag, testa att jobba sent och  ordna dem direkt. Allt handlar om övning. Ju mer du jobbar på din koncentration, ju bättre är det för dig. Som med fysisk uthållighet, muskler och din aptit, kan du öka ditt fokus genom att vara tålmodig, spendera mer tid på att arbeta mer och stretcha dina koncentrationsnivåer.

Fokusera på en sak i taget

Det här är en gyllene regel. Om du vill kunna koncentrera dig bättre ska du fokusera på en sak i taget och inte mer. Tänk inte på något annat när du fokuserar på den här enda saken.

Skjut inte upp saker

Om du har en vana att skjuta upp saker,  då saknar du koncentration. Du behöver sluta grubbla och fundera. Skjut inte upp saker du måste göra. Gör dem nu.

Stäng in dig själv från omvärlden

För att kunna koncentrera dig bättre måste du kunna njuta av isolering eller avskildhet. När du är mitt i allt som händer där ute så finns det många distraktioner. Stäng in dig själv så att du kan arbeta på din koncentration.

Utveckla en ”nu eller aldrig” princip

Många personer fokuserar inte på någonting och när de glömmer återgår de snabbt till boken eller uppgiften och ordnar det. Du måste utveckla en ”nu eller aldrig” princip. Det du ser kommer aldrig bli tillgängligt igen och det du gör kommer inte kunna göras senare. Detta kommer förbättra din koncentration och fokus på ett naturligt sätt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen