5 tips till din jobbansökan

Att leta jobb är en av de stressigaste sakerna vi alla måste gå igenom. Oavsett hur självsäker du är med dina färdigheter och din förmåga att genomföra vissa jobb, så kan det ändå påverka ditt humör och ditt självförtroende om det tar lång tid att hitta ett jobb. En jobbansökan är vad som gör skillnaden mellan att antingen få jobbet eller inte. Även om du har färdigheterna behöver du skräddarsy din ansökan så att den motsvarar det jobb du söker. Här kommer några tips för att hjälpa dig med din jobbansökan.

5 tips till din jobbansökan

Skräddarsy din ansökan för att passa jobbet

Skicka inte ett standard CV för alla jobb du söker till. Använd jobbeskrivningen för att identifiera de främsta uppgifterna som krävs för jobbet. Gör sedan ett diagram om hur du har färdigheterna att utföra dem. Försäkra att de är utbredda och synliga i CV:t, så att du står ut bland de många andra sökandena.

Använd nyckelord

Identifiera några viktiga nyckelord i jobbansökan och använd dem i ditt CV. Arbetsgivare kommer ofta leta efter nyckelord i deras första kontroll av sökande, på det här viset kan du vara säker att du tar dig förbi det.

Ha ett distinkt format

Gör den översta delen av ditt CV distinkt. Använd en något annorlunda font och storlek så att den står ut. När arbetsgivare letar efter flera hundratals CV:s samtidigt är det ett viktigt trick att anstränga sig för att göra ditt CV lite mer minnesvärt.

Var koncis och specifik

Arbetsgivare har inte mycket tid att titta igenom jobbansökningar. Det är upp till dig att se till att de får ut det mesta av att titta på ditt CV. Rubriken för relevanta färdigheter borde ha fetstil, arrangera ditt CV så att den mest relevanta informationen är högst upp.

Å du å andra sidan tävlar om en position internt med några andra, och du vet att arbetsgivarna noggrant kommer läsa igenom CV:t, då ska du inkludera all information du kan.

Betona din unikhet

Kombinera färdigheterna som är mest relevanta för jobbet så att din ansökan står ut från de andra. Du måste se till att ansökningen reflekterar varför du är den bästa personen för jobbet, så att du kan garantera en intervju för att visa dina färdigheter och få jobbet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen