7 goda råd mot dåligt självförtroende

En stor del av befolkningen lider av dåligt självförtroende. Det börjar ofta redan under barn- och ungdomsåren. För att motverka denna känsla kan man pröva något av det följande.

7 goda råd mot dåligt självförtroende
  1. Ta väl hand om utseendet. Genom att ha en frisyr man tycker om och snygga kläder så kan man också öka på självförtroendet. Det behöver inte vara dyra saker, men det är viktigt att man tycker om det.  Man känner sig fräsch och stark, redo att möta världen. Att man sträcker på sig och är stolt över sin kropp ger också en känsla av att ha kontroll.
  2. Träning kan hjälpa en att få självförtroende. Fysisk träning gör att kroppen mår bättre, vilket även påverkar självförtroendet. Om man tränar i en lagsport kan det också stärka ens tankar om sig själv. Man behövs, är en viktig del av en helhet.
  3. Man ska inte vara rädd för att misslyckas. Det händer hela tiden, ingen går genom livet utan att någon gång göra ett misstag. Man lär sig av sina misstag och går vidare, det är inte mer med det. 
  4. Sätt upp små mål i livet. Om man sätter upp både små och stora mål som är realistiska kan det verkligen förändra ens självförtroende. När man uppnår ett mål, hur litet det än är, får man en känsla av att lyckas. 
  5. Man kan låtsas att man har bra självförtroende. Om man gör saker och ting som om man var säker på sig själv så kan det bli en vana. Man lär sig alltså att uppföra sig som en person med stort självförtroende, och till slut så har man det. Genom att analysera hur man vill vara om man har självförtroende kan man lära sig hur man ska agera.
  6. Positivt tänkande kan göra under för självförtroendet. Man kan träna sig själv att tänka positivt, att se utmaningar istället för problem. Istället för att tänka att man inte klarar av något, kan man börja fundera på hur man ska kunna lösa situationen istället. 
  7. Sluta skjuta upp saker. Många som har dåligt självförtroende skjuter upp obehagliga uppgifter, både små och stora. Genom att ta itu med dem en och en kan man få en känsla av fullbordan. Man inser att man faktiskt kan klara av en hel del, vilket får en att växa i självförtroende. 

Det finns alltså ingen anledning att gå runt med dåligt självförtroende. Genom att sitta ner och tänka igenom sina reaktioner kan man snabbt se var man kan göra en förbättring.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen