Att hantera ångest – En guide

Ångest är en störning som gör att en person blir extremt nervös. Orolig och ängslig till den gran att det på ett negativt sätt påverkar deras livskvalitet. Medan det är normalt att ha den här känslan innan ett viktigt prov, en tillställning, en match eller test, så anses det vara en störning när det inte finns någon självklar anledning till varför personen känner såhär. Det anses också vara en störning om mängden oro som en person känner är oproportionerlig till vad som händer och får dem att må såhär.

Att hantera ångest – En guide

Om du lider av ångest måste du veta att det finns sätt att hantera störningen på, så att du vet att du kan leva ett rikt och lyckligt liv. Följande kommer en guide för ångest som kommer visa dig hur du på rätt sätt hanterar och lever med störningen.

Det första du behöver göra för att hantera ångesten är att veta vilken sorts ångest det är du har att göra med. Det är är ett jätteviktigt steg mot att söka rätt behandling för din störning. Det finns många olika sorters ångest som du skulle kunna lida av såsom generell ångest, som gör att du oroar dig för icke-specifika livshändelser, separationsångest, som gör att du blir ängslig när du skiljs från en person eller en plats som gör att du känner dig säker, panikångest, som orsakar ett kort, intensivt panikanfall, och social ångest som gör att du har irrationell rädsla för att bli förödmjukad och bli dömd medan du är ute bland folk. När du har kommit fram till vilken sorts panik du lider av så måste du bestämma vilken behandlingsmetod som fungerar bäst för dig.

Det finns många alternativ för att behandla och hantera ångest. Den första metoden är medicinering. Det finns olika mediciner som kan ordineras till dig av din psykiater eller läkare, vilket kan hjälpa dig att hantera din störning. Terapi är ett annat alternativ för att hantera ångest. Det kan används i samband med eller som ett alternativ till medicin. Din terapeut kommer lära dig hur du jobbar genom din ångest,  och hur du lever ett lyckligt, normalt liv trots det. Den tredje metoden för att hantera ångest, vilket återigen kan användas på egen hand eller tillsammans med andra, är att lära dig anpassningsmekanismer som tillåter dig att hantera och arbeta genom din ångest.

Endast du kan göra valet om vilken metod eller kombination som fungerar bäst för dig.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen