Bra tips för att minska prestationsångest

Prestationsångest är ett väldigt vanligt problem. Du kanske uppfattar det som en mental störning eller ett problem som bara plågar dig, men egentligen har alla prestationsångest. Från din bästa vän upp till Bolt och Phelps, alla har det. Den enda skillnaden är att vissa kommer över det och andra gör det inte. Prestationsångesten lägger sig ju mer erfarenhet man får och om din inte visar några tecken på att gå tillbaka oavsett hur mycket erfarenhet du har, då borde du använda dig av några proaktiva steg för att minska den.

Bra tips för att minska prestationsångest

Här kommer några väldigt bra tips för att minska prestationsångest. 

Ta till dig din rädsla & öva

Du kan inte leva i förnekelse om att du mår bra och inte lider av prestationsångest. Istället borde du ta till dig det. Ju mer du förnekar den, ju starkare kommer den bli med tiden. Sätt dina hämningar åt sidan, möt rädslan och öva. Det är endast övning som kan hantera de flesta faktorer som har potentialen att utlösa prestationsångest. Du kanske är medveten om att det finns någon som är bättre på en sport i skolan än vad du är. Du kanske vet att det finns någon som presterar bättre än du på kontoret. Om du övar och förbättrar dina färdigheter så kommer du kunna göra dig av med roten till orsaken av din prestationsångest.

Ät bra, sov bra & var aktiv

Du borde inte hoppa över måltider, vare sig när du övar eller före och på bedömningsdagen. Du borde inte kompromissa din sömn och du borde vara fysiskt aktiv. Dina kroppsdelar får inte vara hopträngda, vare sig du är med i en fysiskt krävande sport eller om du ska leverera oförberett. Du borde inte äta mat som har mycket olja eller fett. De ökar blodtrycket och kolesterolet. Du borde undvika mat som har mycket protein och mjölkprodukter. De tar längre tid att smälta. Undvik bearbetad mat. Ät hälsosamt men ät lätt och ät mat som är näringsrik. Om du ska spela en sport så kan du kanske inte undvika protein, men du kan alltid välja fågelkött eller bönor istället för rött kött.

Fokusera på dina styrkor & inte andras

En stor utlösare av all sorts prestationsångest är när du fokuserar på andra. När du gör detta kommer du oundvikligen fokusera på dina svagheter eller på utmaningarna du har framför dig. Istället borde du komma ihåg vad du har övat på, vad du är bra på och bara hålla ögonen på målet. Detta kommer hålla dig upptagen med positiva tankar och lämnar ingen plats för spekulationer eller prestationsångest.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen