En guide till att hantera ADHD

ADHD är en beteendestörning som påverkar 8 till 10% av alla skolbarn. Om ditt barn har diagnostiserats med Adhd så kanske du känner dig överväldigad och osäker på hur du ska hantera det. Om ditt barn har diagnostiserats med ADHD, bli lugn med vetskapen om att det är lätt att kontrollera och hantera om man hanterar det rätt. Följande är en guide till att hantera ADHD som kommer hjälpa dig att försäkra att du och ditt barn kan hantera diagnosen.

En guide till att hantera ADHD

Det första viktiga steget till att hantera ADHD är att förstå vad ditt barn går igenom. Ta reda på så mycket fakta du kan om störningen. När du har gjort detta måste du ta några beslut om de bästa behandlingsmetoderna för ditt barn. Det finns många olika sorters behandlingar. De inkluderar medicinering, beteendeterapi och alternativa saker såsom megavitaminer och dietförändringar. Det är upp till dig vad du tycker är det som passar bäst för ditt barn. När du har följt dessa steg så är du på rätt spår, men det finns fortfarande mer som du kan göra för att hjälpa ditt barn att lättare hantera sin störning.

Nästa sak som du borde göra är att söka hjälp från proffs, inte bara för barnet utan också för dig själv. Ditt barn borde gå i beteendeterapi. Detta kommer lära ditt barn de kunskaper de behöver för att dagligen kunna hantera sin ADHD. Du kanske inte har övervägt att få hjälp från ett proffs själv, men det kan vara fördelaktigt. I föräldraträning kommer du lära dig hur du hanterar de unika utmaningarna som följer med när man är förälder åt ett barn med ADHD.

Det här är också ett bra ställe att fråga om saker du kanske undrat över, och lära dig så mycket som möjligt om ADHD. Du kommer också kunna träffa andra som går igenom liknande saker som du själv, och få reda på vilka behandlingar som har funkat bäst för dem. En sak till du kan göra för att hantera ADHD r att försäkra att du är en förespråkare för ditt barn.

Prata med ditt barns lärare om de behov som ditt barn har i klassrummet, och var säker på att dessa behov möts. Gör en uppföljning med läraren om ditt barns framsteg. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen