Fyra bra tips för att minska ADHD

Det finns många sjukdomar som existerar och påverkar individer i alla åldrar och demografer. Dock är ADHD en beteendestörning som är vanlig bland barn i skolåldern och är mer associerad med pojkar än med flickor. Dock förstår man fortfarande inte varför diagnosen är vanligare bland män. Denna beteendestörning hör samman med hyperaktivitet och problem att behålla fokus. Trots att de flesta barn får diagnosen i tidig ålder växer de upp till vuxna med den här störningen. Därför kommer det några tips här som kan vara hjälpsamma för att minska symptom på ADHD hos de som lider av det.

Fyra bra tips för att minska ADHD

1 D-vitamin

D-vitamin har kopplats till denna beteendestörning och ökat intag av D-vitamin har kopplats till minskade symptom på ADHD. Du kan får mer D-vitamin genom att öka din tid i solljus. Därför kan du spendera ungefär 20 minuter om dagen i solen för att få D-vitamin och begränsa symptom på hyperaktivitet. Detta kommer även förbättra koncentrationen.

2 Följa en ADHD-diet

Forskning visar att din diet kan ha stor inverkan på ADHD-symptom och en ordentlig diet kan minska ADHD rent generellt. Man föreslår att individer med ADHD ska eliminera konserveringsmedel från sin diet och endast äta obearbetad mat som är full av näring. Detta kommer resultera i bättre pulskontroll och mindre hyperaktivitet. Socker är det värsta som individer med ADHD kan äta, så det rekommenderas att sockerintaget begränsas eller elimineras helt.

3 Håll dig aktiv

Genom att vara aktiv kan du vara säker på att slumpmässiga utbrott och hyperaktiva handlingar begränsas. Regelbunden motion kommer släppa ut dopamin och serotonin i kroppen, vilket förbättrar ditt humör och din förmåga att koncentrera dig. Det kan också vara till fördel för individer med ADHD att få tillräckligt med sömn. Vila kommer minska ADHD-symptom och gör det möjligt att fokusera bättre.

4 Struktur

 Individer med ADHD måste ha struktur och vägledning för att försäkra att koncentration behålls. Regelbundna schema och dagliga planer kan begränsa ADHD-symptom och resultera i mer kontrollerbara beteenden. Individer med ADHD svarar inte bra på förändringar och har svårt att hantera fritid som inte övervakas.

Man kan behandla ADHD på många olika sätt, men det bästa sättet är att använda dessa tips för att minska ADHD-symptomen rent generellt. Dessa tips är lätta att följa och kan ha en stor inverkan på individer som lider av detta beteendemässiga tillstånd.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen