Hur du använder meditationsmusik när du mediterar

Meditation är en väldigt populär avslappningsövning som tillåter dig att koncentrera och centrera dina tankar. Meditation kan göras på många olika sätt, men meditation med musik är väldigt lugnande och gör det lättare att koncentrera och centrera dina tankar. Dock kan man inte använda vilken musik som helst till meditation. Meditationsmusik beskrivs vanligtvis som instrumental eller inspirerande och stimulerar hjärnaktiviteten på höger sida. Den högra sidan av din hjärna kontrolleras av rationella tankar som är idealiska för meditation. Det är bäst att välja meditationsmusik utan ord, eftersom det försäkrar att du inte börjar tänka på annat eller på texten i musiken. Ljud är okej så länge som de har en lugnande och fridfull effekt på sinnet. Här kommer några tips för att göra meditation med

Hur du använder meditationsmusik när du mediterar

Meditation är en väldigt populär avslappningsövning som tillåter dig att koncentrera och centrera dina tankar. Meditation kan göras på många olika sätt, men meditation med musik är väldigt lugnande och gör det lättare att koncentrera och centrera dina tankar. Dock kan man inte använda vilken musik som helst till meditation. Meditationsmusik beskrivs vanligtvis som instrumental eller inspirerande och stimulerar hjärnaktiviteten på höger sida. Den högra sidan av din hjärna kontrolleras av rationella tankar som är idealiska för meditation. Det är bäst att välja meditationsmusik utan ord, eftersom det försäkrar att du inte börjar tänka på annat eller på texten i musiken. Ljud är okej så länge som de har en lugnande och fridfull effekt på sinnet. Här kommer några tips för att göra meditation med musik mer uppnåeligt.

Gå till en tyst plats

Meditation kräver tystnad, men meditation med musik kräver en ännu tystare miljö som är fri från distraktioner. Detta innebär att du måste stänga av din telefon och ta ett steg tillbaka från omvärlden. Meditationsmusik kommer ge dig vibrationer att fokusera på och göra det möjligt för dig att koncentrera dig på att dina andningsövningar, men du måste begränsa alla distraktioner när du mediterar med musik.

Slappna av och andas i takt med musiken

Meditation är till för att slappna av kroppen och sinnet, så du måste försöka slappna av i dina muskler och befria ditt sinne från all oro. När du lyssnar på meditationsmusik kan du försöka diafragmatiska andningsövningar i takt med rytmen. Detta kommer hålla dig avslappnad och försäkrar att du är ordentligt centrerad.

Fokusera på ljuden

Meditationsmusik kan göra att fokusen förstärks vilket låter dig koncentrera dig mer intensivt. Detta låter dig centrera dina känslor, tankar och sinnet rent generellt. Vibrationerna verkar för att hjälpa dig andas och underhåller dig under hela din meditationssession. Utan musik kommer tiden gå långsammare, men med meditationsmusik kommer din session flyga förbi.

Avbryt meditationen långsamt

När meditationsmusiken tar slut ska du inte bara hoppa tillbaka in i din stressiga dag; istället borde du behålla positionen i några minuter och långsamt få tillbaka din energi. Testa stretchingövningar för att väcka din kropp igen och göra dig redo för dagen du har framför dig. Du kommer känna dig föryngrad och ordentligt lugnad av de melodiösa ljuden från meditationsmusiken.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen