Hur du blir mindre deprimerad

Vår nuvarande livsstil orsakar stress, då många av oss ofta kämpar med att ta sig till jobbet, hinna ikapp med aktiviteter, hålla kontakten med vänner, ta hand om familjen och ha tid för oss själva. Kombinera det med något som går fel, vare sig det är finansiellt, personligt eller har med jobbet att göra, så kommer du förmodligen känna dig deprimerad. Symptomen inkluderar ofta lågt självförtroende, negativitet, apati bland annat och kan vara tecken på en allvarlig klinisk depression, dock är det för det mesta bara tillfälligt. Oavsett så kan du dra nytta av några tips som får dig att känna dig mindre deprimerad.

Hur du blir mindre deprimerad

Tänk på bra saker

Detta kommer vara svårt när du börjar, eftersom depression gör att du tänker negativt och det drivs av den här onda cirkeln. För att ta sig förbi det kan du spendera 15 minuter av din dag på att skriva en lista på alla bra saker i ditt liv. Om du tänker riktigt hårt kommer du märka att det finns flera bra saker och du kommer börja träna din hjärna att tänka på det positiva

Förstå att det hade kunnat vara värre

Depression kommer få dig att tänka att allt är jordens undergång. Det är det inte. Prova några övningar hemma eller prata med en nära vän eller partner som kan hjälpa dig att vända på de tankarna. Om du inte tycker att detta hjälper borde du förmodligen söka professionell hjälp.

Börja sporta

Jogga eller morgonpromenader, vandra, simma eller börja gå till gymmet. Att träna, särskilt utomhus om du kan kommer vara till stor fördel för din mentala hälsa. Gå med i en löpningsklinik eller en yoga-grupp, eller ta med en vän till gymmet eller ut för att springa. Det kommer hjälpa dig att ändra dina rutiner och bränna bort lite överflödig negativ energi.

Frivilligarbete eller börja med en ny hobby

Hitta något som du tycker är roligt eller bryr dig om och försök att gå med i en samhällsgrupp, en konstklass eller en bokklubb. Du kommer få några regelbundna aktiviteter, vilket ger dig något att se fram emot. Du får också träffa nya människor och får din hjärna att tänka på något roligare och mer spännande.

Prata med en vän eller familjemedlem

Det är alltid bra att veta att du har någon du kan lita på. Folk är ofta för upptagna, men du skulle bli överraskad över hur många som skulle vilja hjälpa till, springa med dig eller dela med sig av lite tips eller hjälpmedel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen