Hur du hanterar mobbning

Barn går i skolan från fyra års ålder ända upp till 17 eller 18. Under deras skoltid är det meningen att barnet ska få en utbildning så att de kan ta examen och bli fullt fungerande samhällsmedlemmar. Dock kan barnen ibland få mer än bara en utbildning i skolan. När de går i skolan lär sig barn även hur man är social med andra, men ibland kan det vara en negativ sak att socialisera sig om en eller flera av de barnen är mobbare. Barn måste gå till skolan, men mobbning är inte en del av utbildningen de vill ha, och det finns många sätt som kan använda sig av för att hantera mobbning.

Hur du hanterar mobbning

Undvik mobbaren

Om ett barn känner till en mobbare i klassen är det bäst att undvika att bli ett  mål och hålla sig undan från det barnet. En mobbare på väg hem från skolan kan undvikas om barnet går en annan väg hem. Kom ihåg, om mobbaren inte kan hitta barnet så kan mobbaren heller inte plåga barnet.

Reagera inte på mobbaren

Mobbare älskar att få ett barn att gråta eller reagera med ilska. Oavsett vad mobbaren säger behöver barnet gå därifrån, särskilt om de känner att de kommer bli upprörda, arga eller om de kommer börja gråta. En känslomässig reaktion på vad mobbaren har gjort kommer bara driva på denne, och sedan kommer barnet bli ett fortsatt mål för mobbaren.

Prata om mobbningssituationen

Det värsta ett barn kan göra är att trycka undan sina känslor. Mobbning kan få ett barn att känna sig dåligt, värdelöst eller argt, och att kunna uttrycka de känslorna kommer hjälpa barnet att hantera det bättre eftersom de har någon som de kan prata med det om.

Berätta för en vuxen

Ett barn behöver låta någon på skolan veta vad som pågår. Skolor tar mobbning på allvar, och det kan ske följder mot det barnet som kommer involvera dess föräldrar.

Skolan är till för utbildning, men ibland kan den utbildningen involvera att man har att göra med barn från andra områden. Barn måste ibland hantera mobbare, men det finns sätt som barnen  kan använda sig av för att hantera att någon plågar dem. Barn kan undvika att bli mobbade om de undviker mobbaren, berättar för någon om situationen, ignorerar vad mobbaren gör och pratar med någon om hur barnet mår. Mobbning är något som inte alltid kan undvikas, men det finns sätt som kan hjälpa barnet med det.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen