Hur du minskar din rädsla för nålar

Många är rädda för att besöka läkaren, särskilt när de vet att de kommer få en spruta. En stor del av befolkningen är rädda för nålar. Vissa individer är rädda för smärtan, andra är rädda för nålens storlek. Vissa är inte riktigt säkra på vad de är rädda för, men tanken på nålar som går igenom deras hud ger dem rysningar längs ryggraden. Det de flesta inte vet är att det inte finns något att vara rädd för. I de flesta fall är det bara en mental sak, som tur är finns det flera steg du kan ta för att komma över din rädsla för nålar.

Hur du minskar din rädsla för nålar

Tänk inte på att du ska få sprutan. Om du tänker på det för mycket kommer du bygga upp ångest som kommer bidra stort till att det blir mer obekvämt. Nyckeln här är att inte göra någon stor grej utav det. Tanken på storleken och smärtan är inget du borde fundera på, anta istället att det är ett litet ingrepp som du bara måste gå igenom.

Det bästa du kan göra är att distrahera dig själv. Du kan ringa dina vänner och be dem följa med dig. Prata med dem och skoja om saker för att få dig själv att tänka på något annat än just sprutan. Förutom detta kan du använda dig av andra metoder såsom att tänka på något roligt som snart ska hända eller något annat som du tycker om. Du kan också använda din mobil för att surfa på nätet eller iPod för att lyssna på musik.

Informera personen som ska de dig sprutan om att du är rädd för dem. Berätta för sköterskan att du bara vill att dem ska göra det, trots detta. Ju fortare det är överstökat ju fortare kan du bli klar med hela den här processen.

Titta inte när du får sprutan. Att titta kommer bara göra processen obekväm. Att psyka upp dig själv psykologiskt hjälper. Påminn dig själv om att processen ska hjälpa dig snarare än att skada dig.

Slappna av, titta bort och undvik att tänka på nålen. Alternativ kan du räkna ned från eller till 10. När du är färdig kommer ingreppet vara klart och du kan gå. Om du skulle svimma, bli yr eller kräkas borde du prata antingen med en psykolog eller handledare. Experten kommer kunna hjälpa dig betydligt med din rädsla för nålar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen