Hur du minskar panikångest

Panikångest eller panikattacker orsakas av ett underliggande medicinskt tillstånd. Det finns olika sorters panikångest och om du inte vet den exakta orsaken till varför du får din panikattack så blir det svårt att hitta hjälp för det.

Hur du minskar panikångest

Du kanske har panikångest på grund av någon mental sjukdom. Du kanske har ett sådant problem eller fler. Vissa rädslor kan orsaka panikångest, såsom rädsla för hundar, höjdrädsla eller rädsla för skarpa eller spetsiga föremål bland annat. Du kan ha klaustrofobi, reagera på höga ljud eller stressade situationer eller så kan du vara allergisk till viss mat eller näringsämnen som också kan orsaka en panikattack.

Det finns två sätt att ta reda på orsaken till panikångest. Du kan antingen försöka hålla ett öga på vad du gör och peka ut precis det element som direkt utlöser en panikattack, eller så kan du söka medicinsk hjälp och genomgå en diagnos. I det första fallet, även om du märker av en utlösare, måste du vara säker på om det är den enda utlösaren eller även orsaken till din panikångest. I vissa fall är inte utlösare och orsaker exakt samma sak.

Här kommer några sätt som du kan minska panikångest på, men som du endast kan följa om du vet orsaken eller orsakerna.

Undvik utlösarna

Det första steget för att minska panikångest är att undvika utlösarna. Det kommer komma ett tillfälle då du måste möta eller uppleva utlösarna och kolla hur benägen du är för en panikattack, men detta är efter behandlingar. Under den första fasen av att rikta sig mot panikångesten måste du undvika alla utlösare för att försäkra att du håller dig undan en panikattack. Detta kommer inte bara gör ditt liv bekvämare utan även bekräfta att orsaken du har hittat till dina panikångest stämmer.

Skaffa behandling

Det finns olika sorters behandlingar för panikångest. Du kan välja psykoterapi, kognitiv beteendeterapi, avslappningsterapi eller till och med mediciner och traditionella behandlingar för permanent lättad panikångest. Vissa sorters panikångest kan inte botas helt och de måste hanteras genom hela livet. Du måste vara medveten om det kan vara fallet för din panikångest.

Ha med dig omedelbara läkemedel

Beroende på vilken sorts panikångest du har borde du alltid ha med några läkemedel som verkar omedelbart. När du upplever en panikattack kan sådana läkemedel hjälpa dig att kämpa emot panikångestens framfart.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen