Hur du slutar bita på naglarna

Det finns många sätt att sluta bita på naglarna. Det är en svår vana att bryta, men med lite disciplin och kreativitet så kan man göra det. Det är viktigt att komma ihåg att eftersom alla är olika så kanske inte samma saker fungerar för alla jämt.

Hur du slutar bita på naglarna

Slappna av En av de huvudsakliga anledningarna till att folk biter på sina naglar är på grund av stress. Att lära sig om nya sätt att slappna av kan hjälpa till att minska nagelbitningen rent generellt. Testa andningstekniker eller andra sätt för att minska allmän stress och se om det har någon inverkan på vanan.

Gör naglarna snygga Vissa kan inte sluta bita på naglarna eftersom att de försöker fixa uppfattade brister hos sina naglar. Om detta är orsaken till problemet så kan lösningen vara att man gör sina naglar fina. Få en manikyr några gånger i månaden och genomför bra vanor för naglarna under tiden för att förebygga de bristerna som bara driver en till att bita på naglarna.

Distraktion Hitta något som distraherar från begäret att bita på naglarna. Det spelar ingen roll om det är en klämboll eller något annat. Var säker på att vad distraktionen än är så ska man kunna ta med den överallt, och att det inte är något som är socialt oacceptabelt. Att bita på naglarna anses vara socialt oacceptabelt. Ersätt inte en sådan vana med en annan. När du letar efter en lämplig distraktion för att sluta bita på naglarna så är det viktigt att tänka på detta.

Få det att smaka illa Om det smakar illa kommer begäret att bita på naglarna sluta på egen hand. Det finns många produkter i affärer för att uppnå detta. Det första du testar kanske inte fungerar, men var inte rädd för att testa olika sorter för att hitta det som fungerar bäst. Vissa påstår att falska naglar är också ett bra avskräckningsmedel mot att bita på naglarna och det har sagts vara framgångsrikt att använda dem för att skydda sina egna naglar.

Professionell hjälp Om problemet har blivit så allvarligt att det är en besatthet eller ett tvång så är det viktigt att söka professionell, kvalificerad hjälp för att hantera det innan det blir ännu värre.

Det finns inget att skämmas över om det är detta du måste göra. Bara var säker på att du får den hjälp du behöver.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen