Hur du uppnår en bättre livsbalans

Livsbalans är en dröm för miljontals, kanske miljarder av människor idag. Till skillnad från det tidiga 1900-talet i utvecklade länder och det sena 1900-talet i utvecklande länder så har man inte tillräckligt med tid idag. Pressande professionella åtaganden, stress, finansiella förväntningar som tornar upp sig och konkurrens som sliter på nerverna har sett till att du kanske har allt i livet förutom en balans mellan arbete/liv. Det handlar inte bara om balans mellan arbete/livet. Till och med barn idag har inte tillräckligt med tid. De åker mellan olika åtaganden och spenderar större delen av sin uppväxt genom att göra mycket, förutom att njuta av det.

Hur du uppnår en bättre livsbalans

För att leva ett kvalitetsliv behöver du livsbalans, så här kommer några tips för att uppnå det.

Organisera bra

Det första steget mot att skapa en livsbalans är att börja organisera bra. Den främsta anledningen till varför så många i världen inte har en balans mellan arbete/livet är för att alla jagar tid. En stor majoritet av alla människor, i alla åldrar, försöker hinna ikapp tiden. De lever inte riktigt sina liv oavsett vad tiden är. Att organisera bra kommer hjälpa dig att ligga ett steg före tiden. Varför skulle du få slut på tid eller inte ha tillräckligt när du kan planera saker bra och följa de planerna och bli klar innan tiden är slut. Ställ saker i ordning, både på jobbet och hemma samt i din sociala värld. Arbeta på din tidshantering så kommer du få en önskvärd balans mellan arbetet och livet.

Inkludera oönskade avvikelser i planerna

Det finns alltid avvikelser i alla planer. Ingen plan går riktigt som man vill. Du kanske blir klar med ditt arbete tidigare någon deg och inte har några andra större åtaganden den dagen. På samma sätt kan du bli färdig på jobbet senare samma dag som du ska träffa en vän eller gå på middag med din käresta. Du måste göra upp planer som räknar med det alla oönskade avvikelser som finns. Du borde aldrig planera något som utvecklas till en flaskhalssituation. Ha lite utrymme så kommer det gå bra att skapa balans mellan arbetet och livet.

Acceptera misslyckanden, bakslag & ouppfyllda drömmar

En huvudsaklig anledning till varför de flesta planer misslyckas och de flesta personer inte uppnår en balans mellan arbete/liv är för att de inte slutar jaga och de accepterar inte misslyckanden, bakslag och ouppfyllda drömmar. Bakslag och misslyckanden är tillfälliga. Du kan inte uppnå allt du vill idag. Några av dina drömmar kommer inte hända. Även om en dröm uppnås idag så kommer du ha en ny dröm imorgon. Vad gör du då? Fortsätt jaga dina drömmar eller önskningar genom livet utan själva livet?

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen