Hur du utmärker dig på dina skolprov

Bedömningar är i princip menade att utvärdera vad du har lärt dig under dina lektioner. Provperioden är vanligtvis den tid som de flesta studenter fasar för. Det de flesta av dem inte vet är att bra förberedelse och några bra strategier kommer göra det ganska lätt att utmärka sig på proven.

Hur du utmärker dig på dina skolprov

Studera inför varje prov. Chansa inte genom att vara för självsäker. En stor del av alla studenter tar sig inte tid att studera för att de antar att de reda kan tillräckligt för att bli godkänd på provet. De blir då chockade när det är dags för provet och de blir helt tomma i huvudet. För att undvika en sådan situation är det viktigt att lägga tillräckligt med tid för att du ska kunna läsa på ordentligt innan provet.

Vila upp dig tillräckligt natten före provet. Spendera inte hela natten på att plugga. Förbered dig tidigt så att du kan få mycket vila och ät frukost på morgonen för provet. Det kommer försäkra att du är klarvaken och alert när det är dags för provet.

Vet vad du studerar för. Ta reda på om testet kommer vara en kort svar, flera val, långa svar eller en uppsats, eller om det är en blandning av dem några eller alla. Det är bättre att ha den här informationen i förhand så att du kan strukturera ditt läsningsschema efter det. Din lärare kommer kunna ge dig den här informationen.

Om det finns något du inte förstår så är det okej att fråga om någon kan hjälpa dig. Det skulle kunna vara dina föräldrar, din lärare eller dina klasskompisar. Ignorera inte problemet och bara gå vidare till nästa del.

Använd alla resurser du har möjlighet till. Du kan använda material från skolan eller böcker från biblioteket. Internet är också en användbar källa som du kan använda. Det finns massvis av kunskap om de flesta, om inte alla, ämnen som du kanske studerar till. Det finns även akademiska sidor som kan vara otroligt hjälpsamma. De innehåller material som har skickats in av andra studenter och lärare.

När du pluggar inför ett test ska du ta bort alla distraktioner. Stressa inte upp dig själv med onödiga saker. Koncentrera dig inte på nöjen eller att hänga med kompisar förrän efter provet. Detta är bara några enkla strategier som du borde använda dig av för att klara dina prov.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen