Hur man blir av med flygrädsla

Det finns många människor som är rädda för att flyga i denna värld. Denna flygrädsla kallas flygande ångest och det kan vara åtminstone en olägenhet och i värsta fall en verklig vägspärr för dem som lider av det. Det kan bli diverse orsaker till denna rädsla bland en dålig upplevelse på en tidigare flygning eller helt enkelt känna någon som har en så hög nivå av ångest att de har klarat det tillsammans omedvetet. Ja, är ångest smittsam! Oavsett orsaken till rädslan finns det sätt att bekämpa och slutligen besegra den så att man kan flyga utan rädsla antingen för första gången eller igen.

Hur man blir av med flygrädsla

Det finns olika metoder för att ta itu med flygrädsla beroende på hur allvarlig det är. Varje människa är unik och annorlunda och deras nivåer av ångest kommer att variera mellan dem också. Det kan helt enkelt vara att fråga om att lära sig avslappningstekniker under flygningen för att befria sig själv av ångest eller det kan kräva progressiv, pågående behandling som tar baby steg mot att faktiskt kunna gå ombord på planet och flyga utan rädsla.

Om flygningens ångest har passerat bron från ångest och rädsla till fullskaligt fobi så är det troligt att professionell hjälp kan behövas för att hantera problemet. Om det fortfarande är vid enkla ångest och rädsla nivå då man kan nog klara av det genom att anställa avslappning och distraktion tekniker före och under start, flygning och landning i syfte att skapa en positiv flygning erfarenhet och avfärda rädslan naturligt. Den enda person som förstår djupet av situationen är det som förekommer i situationen.

Avgöra om en krävs professionell hjälp för att övervinna sin flygrädsla eller om de kan göra detta på egen hand, det är ett personligt beslut som endast den person som lider av rädslan kan göra. Det finns inget rätt eller fel svar på det. Det är bara att hitta rätt lösning som fungerar i det specifika fallet. Inga människor är lika och orsakerna är precis så olika för flygnings ångest. Om det första försökte inte fungerar inte avskräckas. Prova med en annan metod och fortsätt tills denna rädsla har gjort sig av med.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen