Hur man kan övervinna klaustrofobi

Tro det eller ej men klaustrofobi är faktiskt ganska vanligt. Du kanske inte någonsin har lidit av det, och det kan inte vara något som du är personligen bekant med, men chansen att du har hört talas om det och du förmodligen vet lite om det även om det inte i detalj. En sak som kan överraska dig är att vi alla har klaustrofobi det är bara att en del av oss, bekämpa det och andra behöver professionell hjälp för att ta itu med det.

Hur man kan övervinna klaustrofobi

Har du någonsin varit i en hiss när den är full och det plötsligt stannar? Kanske du inte har funderat så mycket innan, men om du har börjat känna lite stressad över situationen då är risken stor att du har upplevt klaustrofobi. Det är väldigt vanligt att en individ att ha någon typ av panik, det är en naturlig reaktion, men för vissa individer tar det inte mycket för att få dem desperata och rädd. För dem som lider av klaustrofobi vardagliga kan vara en kamp. Det kan vara svårt för dem att komma upp och möta dagen, särskilt om de bor en ganska hektisk livsstil och arbete eller resor i mer tätbefolkade områden. T.ex. Tunnelbanan, åka i en hiss eller att bli uppskickad upp på taket. På bara några korta minuter kan deras blod kan pumpa och de kan vara ganska livrädd!

Om du eller någon du känner lider av klaustrofobi så finns det goda nyheter. Detta är en typ av tillstånd som svarar mycket bra på behandlingen och söker därför lämplig hjälp kan hjälpa dig tämja eller övervinna din klaustrofobi. Du kanske har några underliggande rädsla för att du inte kunde klassificera men om du känner att du har ett problem och sedan söker hjälp kan tillåta dig att korrekt identifiera problemet.

NLP utbildning eller neuro-lingvistisk programmering kan vara till stor nytta för dem som lider av denna typ av tillstånd. NLP hjälper lära dig känna igen tecken som kan leda till rädsla eller en panikattack. När du har fått ett fast grepp om rädsla och hur man kan lugna dig själv att du kan lyckas övervinna det i det ögonblicket. Du bör ha i åtanke att terapi eller NLP utbildning är inte något som händer över en natt. Om du lider av klaustrofobi det kommer att ta tid att lära sig de triggers och lära sig att bättre hantera dem. Du ska aldrig gå in i en session tänker att en gång kommer att bota dig. Detta är ett tillstånd som tar lite tid och du kommer att behöva lära sig vad man ska leta efter och hur man bäst löser det.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen