Mantra Meditation

Mantra meditation anses vara en del av buddhism och yoga. Man tror att genom att utföra djup meditation så kan man transportera sig själv till andra dimensioner, utföra stora bedrifter av styrka och uthållighet eller helt enkelt nå ett djupare spirituellt tillstånd.

Mantra Meditation

Även om mantra meditation är äldre än buddhism så har det blivit en traditionell del av att praktisera buddhism. Mantra meditation är originellt ett österländskt kulturverktyg som nyligen har adopterats av många västerländska kulturer för avslappningssyften. Yoga och mantra meditation har blivit en del av många västerländska fitnessprogram; båda teknikerna är österländska traditioner som har blivit en del av den västerländska kulturen.

Det finns olika nivåer av meditation, men att meditera med ett mantra använder ord och fraser för att hjälpa till med att komma till ett djupare meditativt tillstånd. Historiskt sett användes orden inom mantra meditation för att influera gudarna då tidiga mänskliga kulturer trodde på många gudar som kontrollerade livets alla aspekter. Vanligtvis relaterade mantrat till en särskild buddhistisk gud. Den som mediterar använde mantrat av gudens namn till deras fördel.

Meditation med ett mantra nuförtiden används för att få fridfulla tankar, ett lugnt sinne och en generellt bra känsla genom att mässa personliga ord och fraser. Vissa använder delar av en dikt, andra använder sina favoritverser eller fraser från bibeln, och andra hittar som ger de bra tankar och repeterar dem när de mediterar.

För att börja med mantra meditation måste du först hitta en tyst plats där du kommer vara ostörd av distraherande ljud och andra personer. Hitta sedan en bekväm plats att sitta på och slappna av i kroppens alla muskler. Du kommer vilja sitta i en position som är bekväm att sitta i under tjugo minuter.

Därefter börjar du med din andningsteknik. Rytmisk andning är en stor del av mediering med ett mantra, och är viktigt för att hjälpa dig att sakta ned dina tankar och din kropps rytm så att du kan hamna i ett djupt stadium av meditation.  Innan du börjar mässa ditt mantra, ägna några minuter åt att ta djupa andetag för att sakta ned din andning till ett vilande tillstånd.

Nu när du har lugnat ned din andning och slappnat av i sinnet kan du börja med din mantra meditation. Säg ditt mantra högt samtidigt som du andas in och ut under några minuter, därefter viskar du det och till sist säger du det bara i ditt eget huvud. Du har nu mediterat med ett mantra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen