Så botar du cellskräck

Tro det eller ej men cellskräck är rätt vanligt. Du kanske inte har lidit av det och det kanske inte är något du är så bekant med men chansen finns att du hört talas om det och att du känner till lite om det även om inte i fullaste detalj.

En sak som kanske överraskar dig är att vi alla har cellskräck, det är bara att vissa av oss kan kontrollera det medan andra behöver professionell hjälp att hantera det.

Har du någonsin varit i en hiss när den plötsligt stannat? Kanske du inte tänkt så mycket på det tidigare men om du började uppleva lite stress runt situationen så har du upplevt cellskräck. Det är väldigt vanligt för människor att uppleva panik, det är en naturlig reaction, men för vissa krävs det inte mycket för att bli vettskrämda.

De som lider av cellskräck blir vardagen en kamp. Det kan kännas utmanande för dem att kliva upp och arbeta speciellt om de har en väldigt jäktig livsstil och arbetar eller reser till väldigt folkbesatta ställen. Att använda tunnelbanan eller åka hiss gör dem livrädda. Bara på några minuter så pumpar deras blod och de är vettskrämda!

Om du eller någon du känner lider från cellskräck så finns det goda nyheter. Detta tillstånd svarar väldigt bra till behandling och därmed kan sökandet av rätt hjälp hjälpa dig att tämja och bota din cellskräck. Du kanske har en underliggande rädsla som du inte kan sätta fingret på men om du känner att du har ett problem så bör du söka hjälp för att sätta fingret på ditt problem.

NLP-Träning eller neurolingivistiskprogrammering kan hjälpa många som lider av cellskräck. NLP hjälper dig att känna igen symptomen som gör dig rädd eller hamna i en panikattack. När du fått bra grepp över rädslan och hur du kan lugna dig själv så kan du enkelt hantera det i stunden.

Du bör komma ihåg dock att terapi eller NLP-träning är inte något som sker över en natt. Om du lider från cellskräck så kommer det ta tid att upptäcka dina utlösare och lära dig hantera dem bättre. Du bör aldrig gå in i en session och tro att en gång kommer att bota dig. Detta är ett tillstånd som tar tid och du måste lära dig vad som funkar bäst för att kunna bota det.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen