Så botar du tvångsbeteende

Många av oss lider från någon form av tvångsbeteende. Det kan vara något väldigt litet men det kan också vara något som en del av dina vardagsrutiner där du upptäcker dig själva göra någonting specifikt. Skillnaden mellan de flesta individer är att det inte är tvångsbeteende utan mer en vana. Vissa individer tar sina “vanor” och omvandlar dem till saker som måste göras i en viss order, vid en viss tidpunkt eller på ett visst sätt!

Så botar du tvångsbeteende

När du har problem att kontrollera sakerna du gör då har du ett tvångsbeteende. Många av oss har gått och handla och kommit hem med köp vi ångrar djupt eller så har vi kanske spenderat massor av pengar på kapplöpningsbanan och nästa morgon så skäms vi bara över att sätta oss i bilen. Individer som upplever skamkänslor med sina handlar ofta lider mycket troligen av tvångsbeteende.

Alla våra tvångsbeteenden kommer från något som kallas för Superstress. Detta är när vi känner oss arga eller upprörda över en situation och vi låter den få äta upp oss. Detta resulterar i våra tvångsbeteenden. Vi känner behovet att göra något som får oss att må bättre så vi slipper ilskan eller smärtan. Det finns goda nyheter dock. Det finns sätt att ta bort din stress samtidigt som du kan fokusera på andra saker istället för dina tvångsbeteenden.

Detta kan göras på en fyra olika nivåer. Första nivån är fysiskt, sedan känslomässig, tankar och trosföreställningar och sist kraftnivån. Du kan, så klart, söka på nätet för att hitta mer detaljerad hjälp kring detta eller hitta terapi och få professionell hjälp med dina tvångsbeteenden. En av de första stegen är att erkänna att du lider av tvångsbeteende och sedan arbeta med dessa beteenden för att förbättra situationen.

Det är en bra idé att känna igen vad som triggar igång dig och sedan gör det bäst av situationen för att lugna ner dig själv så du kan få bukt med dina tvångsbeteenden. Att känna igen vilka situationer och omständigheter som triggar igång din stress är ett bra första steg för att få kontroll över impulserna och tvångsbeteendena.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen