Tänk positivt

Att tänka positivt kan vara lättare sagt än gjort. Men det är väl värt mödan att försöka. Hela livet blir mycket lättare om man lär sig att sluta tänka negativt och istället börjar tänka positivt. Det kan ta lite tid, speciellt om man har ett mycket negativt tänkesätt. Men det är möjligt. För det första ska man bestämma sig för att man vill ändra sig. Ingen tycker om en negativ person, minst av allt en själv. Det är inte alltid lätt att ändra syn på livet, man får ta det i etapper.

Tänk positivt

Varje dag ska man försöka kontrollera sina tankar. Man kan se på en situation både på ett positivt sätt och ett negativt. Det är ett personligt val, men med konsekvenser. Istället för att se ett problem, kan man ta det som en utmaning. Det kanske inte ändrar på resultatet, men med ett positivt tänkande mår man mycket bättre själv. Faktum är att man ofta lyckas bättre med olika uppgifter när man tänker positivt eftersom man arbetar hårdare för att lyckas. När man har ett negativt tänkande ger man ofta upp redan innan man börjat.

Att tänka positivt istället för negativt innebär inte att man blundar för de problem som finns. Men man kan skapa sig en egen verklighet, genom den syn på livet man har. Istället för att fokusera på problemet, gör man allt man kan för att hitta en lösning. Man låter sig inte hindras genom att tänka på det värsta som kan hända utan väljer att ta en viss risk. Gärna en kalkylerad risk, det är inte fråga om att vara vårdslös. Men varje gång man vågar göra något och söker efter en lösning, så växer man. Det blir gradvis lättare att tänka positivt eftersom man märker att det fungerar.

Man rekommenderar att analysera dagen som gått varje kväll. Sedan ska man skriva ner tre saker som man tycker att man gjort bra under dagen. Det behöver inte vara stora saker, men något som man är nöjd med. Man kan gärna skriva ner dem i en anteckningsbok som man fyller på varje dag. När man sedan märker att man börjar tänka negativt ska man titta i boken och istället koncentrera sig på allt det som man lyckats med. Positivt tänkande kan bli en vana, precis som negativt tänkande. Genom att aktivt arbeta på att tänka positivt kan man må bättre själv men även bli mer omtyckt av andra. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen