Tips för att förbättra ditt barns självkänsla

Barns självkänsla tar lång tid att utveckla. Ett barns självkänsla kan även krossas väldigt lätt. På grund av den här paradoxen har barns självkänsla varit ett stort undersökningsämne för psykologer och pediatriker. Alla föräldrar, lärare och andra vuxna som hanterar barn behöver tänka på hur betydande barnens självkänsla är och alla borde göra bidragande ansträngningar.

Tips för att förbättra ditt barns självkänsla

Nästan alla barn kommer ha låg självkänsla någon gång när de växer upp. Ett barn som växer upp med låg självkänsla kan bli tillbakadragen, ledsen och underpresterar. Det är nödvändigt att förbättra barnens självkänsla så fort det finns minsta indikation på att barnet skulle ha dålig självkänsla. Ett barn kanske har låg självkänsla rent generellt eller i specifika områden eller omständigheter. Föräldrar och barnspecialister måste möta dessa problem. Här kommer några tips för hur man kan förbättra ditt barns självkänsla.

Uppskatta deras ansträngningar generöst

Alla barn är inte underverk. De flesta barn gör inget konstruktivt under spädbarnsåldern eller under tonåren. Det lilla de gör eller när kommer med någonting till dig är viktigt att uppskatta. Mild uppskattning fungerar inte alltid. När du verkligen belönar vad barnet gör eller har gjort, även om det inte är mycket, så ger det deras självkänsla en knuff.

Uppmuntra dem att testa saker

Att uppmuntra ett barn att göra eller testa saker är det bästa sättet att öka deras självkänsla. Ett barn behöver veta att han eller hon får stöd, särskilt av sina föräldrar. När de har stöd och godkännande från sina föräldrar blir de säkrare och vill testa saker. Om inte barn testar olika saker och tar reda på vad han eller hon är bra på så skulle självkänslan vara ett problem.

Var inte hård mot dem när de misslyckas

Barn misslyckas med ett eller annat. Vuxna misslyckas hela tiden. Att vara hård mot barnen för deras misslyckanden är det sista du borde göra. Ett barn kanske eller kanske inte mår dåligt över misslyckandet, men en förälder borde försöka att uppmuntra barnet att fokusera på bra saker. Detta hjälper till att öka barnens självkänsla.

Behandla de med respekt inför andra

Ett barn har inget fullt utvecklat ego och är inte särskilt bekymrat över sin allmänna bild i samhället, men de gillar inte att bli utskämda när andra är i närheten, särskilt inte bland andra barn eller främlingar. Detta kan vara förödande för barnens självkänsla.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen