Tips för att hantera ADHD

ADHD är en beteendestörning som påverkar 8 till 10% skolbarn. Det kan få dem att vara ouppmärksamma och oförmögna att kontrollera sig själva i klassrummet. Om ditt barn har diagnostiserats med ADHD, få inte panik. ADHD, om det behandlas rätt, kan kontrolleras och hanteras.

Tips för att hantera ADHD

Här är de fem bästa tipsen för att hantera ADHD.

  1. Förstå vad ditt barn går igenom – En av de bästa sakerna att göra när ditt barn har diagnostiserats med ADHD är att förstå exakt vad det är de går igenom. Ta reda på mycket fakta om ADHD, hitta allt du kan. Att vara välinformerad är det första steget mot att kunna kontrollera och hantera ditt barns ADHD.
  2. Överväg alla alternativ – Även om medicin är ett alternativ för att hantera ADHD borde du överväga alla alternativ innan du tar beslutet att ge ditt barn medicin. Förutom medicin så finns det andra alternativ för att hantera ADHD. Vissa alternativ som föräldrar med barn med ADHD har börjat använda sig av är megavitaminer, dietändringar och visuell träning. Det är upp till dig och endast dig att välja vilken väg du ska välja åt ditt barn, och vilken kombination av behandlingar som du tycker är bäst för ditt barn.
  3. Ge ditt barn den hjälp de behöver – Ditt barn kommer att behöva hjälp från proffs för att lära sig de kunskaper som de kommer behöva utveckla för att hantera sin ADHD. Detta kan inkludera allt från beteendeterapi till handledning utanför klassrummet. Återigen är det upp till dig att observera ditt barn och bestämma vilka områden som de kommer behöva extra hjälp med.
  4. Föräldraträning – Ett bra sätt att hjälpa både ditt barn och dig själv är att gå till föräldraträningskurser. Att vara förälder till ett barn med ADHD kommer att bära med sig några unika utmaningar. På en föräldraträningskurs kommer du få lära dig hur du bäst hanterar dessa utmaningar. Anpassningsmekanismer kommer diskuteras, och det är också ett bra ställe att träffa andra som går igenom en liknande upplevelse. Det här är också ett bra tillfälle att lära dig mycket mer om ADHD
  5. Var en förespråkare för ditt barn – Det sista och viktigaste tipset för att hantera ADHD är att vara en förespråkare för ditt barn. Ditt barn kommer att möta många svårigheter i klassrummet som andra barn helt enkelt inte har. Dock finns det några sätt som kan förbättra deras inlärningsförmåga. Några exempel på detta är genom minskade distraktioner där de sitter, att få positiv förstärkning och att lära de bra studiefärdigheter. Ditt barns lärare kanske inte vet någonting om ADHD eller hur man hjälper ett barn att hantera det. Det är ditt jobb att informera dem och berätta exakt vad som måste göras för att försäkra att ditt barn har den bästa möjliga inlärningsupplevelsen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen