Tips för att lära dig pilates från en DVD

Pilates är en av de bästa träningsformerna som du kan utöva. Att gå på pilateslektioner kan vara krävande och kan också vara en ekonomisk börda. Att lära sig pilates hemma från en DVD är ett mycket bättre alternativ. Eftersom du inte kommer ha någon professionell hjälp eller någon särskild miljö för att utöva pilates hemma så måste du följa dessa tips för att lära dig ordentligt och även göra övningarna som de är designade.

Tips för att lära dig pilates från en DVD

Välj rätt DVD & utrustning

Det finns många DVD:er och böcker om pilates. Stott Pilates är den som skapade pilates, men det finns många instruktörer därefter och idag kan man inte riktigt kontrollera om någon är en lärling åt Stott Pilates eller har främjat pilates såsom Stott designat det. Pilates har utvecklats med tiden. Utrustning har förändrats, instruktioner har förändrats och många av ställningarna och övningarna har utvecklats enligt instruktörens design. Du måste välja en DVD som har producerats av en känd pilatesinstruktör. Eftersom en DVD är en engångsinvestering så kan du satsa på det bästa. Leta lite information och kolla upp författarnas profiler för att säkert veta om du kan lita på honom, henne eller dem om det är fler än en.

Du kommer behöva köpa lite utrustning. Detta kommer bero på DVD:n du köper och således behöver du läsa recensionerna på DVD:n innan du köper så att du vet att du inte behöver spendera otroligt mycket på utrustning och andra accessoarer. Den sorts utrustning som behövs måste också undersökas då inte all utrustning är av samma kvalité.

 Skapa den perfekta platsen för att träna

Du kan inte utöva pilates vart som helst. Du behöver ett tillräckligt stort område där du kan genomföra övningarna på ett bekvämt sätt. Välj ett utrymma där två personer kan svinga sina armaar och ben utan att slå i något föremål och utan att oroa sig över någon vägg eller några möbler. Ett rektangulärt eller ovalt utrymme med dimensioner som är dubbel så stora som din höjd vore idealiskt. Utrymmet som du väljer ska vara bekvämt för dig. Det borde ha ordentligt ventilation och du borde inte känna att temperaturen är obehaglig. Du borde även välja en privat plats om du tycker det är bekvämt.

Skaffa lite vänskaplig hjälp

Från början kommer du inte kunna göra övningarna ordentligt. Även om du kan det så borde det ändå vara någon där som kan berätta för dig att du gör som DVD:n säger. Fråga en vän eller en familjemedlem om hjälp. Detta gör även att du kommer ha det lite roligare eftersom du får sällskap.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen