Tips för att lära sig Qigong

Qigong är en kinesisk konstform som handlar om fysisk träning och meditation. När du lär dig Qigong skulle du kanske fokusera på den fysiska aspekten av träningen och inte de meditativa aspekterna. Oavsett så behöver du utöva konstformen på egen hand när du är dig Qigong av en expert. Att lära sig Qigong är inte så lätt eftersom det inte är en konventionell form av fysisk träning i länder i väst. Qigong är väldigt olikt från konditionsträning, att springa eller träna på gymmet. Qigong kräver allt och alla sådana fysiska egenskaper hos dig som alla andra övningar skulle behöva kollektivt. Till exempel behöver du styrka, uthållighet, smidighet och kontroll över hela din kropp.

Tips för att lära sig Qigong

När du lär dig Qigong måste du vara seriös med ditt utövande och du kan behöva hjälp för att lära dig Qigong ordentligt. Här kommer några tips för att lära dig Qigong, som försäkrar att du kan lära dig det snabbt och uppnå alla krav.

Öva på andningstekniker & utveckla en medvetenhet om din andning

Att andas ordentligt och att vara medveten om sin andning är ett krav för att lära sig Qigong. Att vara medveten om sin adning är ett tillstånd som kroppen och sinnet är i där du vet exakt hur du andas, hur mycket luft du har i dig och hur mycket du behöver. Hur mycket du andas in, håller inne och hur mycket du andas ut är helt under din kontroll. Du behöver öva på andningstekniker. Du borde andas in och ut helt. Öva på att andas in, hålla andan ett tag och sedan andas ut följt a att andas in lite, håll andan och sedan andas ut lite. När du är medveten om din adning kan du framgångsrikt lära dig Qigong.

Ha kontroll över dina kroppsdelar

I Qigong måste du ha kontroll över hela din kropp. Du borde kunna röra endast ditt lillfinger utan att få något annat finger eller någon kroppsdel att röra på sig. Den här övningen kanske inte är med i dina sessioner när du lär dig Qigong, men du kan öva på sådana metoder hemma för att kunna kontrollera hela din kropp. Utan sådan kontroll kommer du inte ha balansen som krävs för dynamisk och statisk träning i Qigong.

Lev en hälsosam livsstil

Ät bra, sov bra och undvik alla laster som kan få dig att komma bort från din hälsosamma livsstil. Det finns inget alternativ till en bra livsstil. Om du kompromissar med detta och ger efter för frestelserna så kommer du inte kunna lära dig Qigong. 

Befria ditt sinne

Du kan inte vara stressad eller tänka på något annat än din träning när du lärd dig Qigong. tt sinnestillstånd reflekterar din fysiska närvaro och dina rörelser, vilket skulle kunna motverka tt lärande av Qigong.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen