Tips för att minska ditt spelberoende

Ett spelberoende kan förändra livet och konsekvenserna skulle verkligen inte vara trevliga. Du kanske har unnat dig att spela några gånger och sedan har du vunnit mer än vad du förlorat, men om du har ett spelberoende så kommer du förlora till slut. Många har förlorat allt de har på grund av sitt spelberoende.

Tips för att minska ditt spelberoende

Det första steget är att sluta förneka det. Du borde inse att du har ett spelberoende när du tänker på att spela, oroar dig för det och spenderar många timmar i veckan på att spela. När du accepterar att du har ett spelberoende så är du på rätt spår. Därefter borde du bestämma dig för att du måste göra dig av med ditt spelberoende. Utan att vara bestämd så kommer inga av dessa tips vara till någon nytta för dig. Acceptera att du har ett spelberoende, ge ett löfte till dig själv eller någon du älskar och förstärk din beslutsamhet om att du kommer göra allt du kan för att sluta spela.

Hitta ett alternativ

Det är väldigt lätt at säga att d borde vakna och inte tänka på att spela. När dagen kommer till sitt slut kommer personer med ett spelberoende att tänka på att spela och sedan göra det. Med online-kasinon och andra lättillgängliga sidor för att spela så behöver man inte ens gå någonstans för att satsa.

Vad du borde göra är att hitta ett alternativ till att spela. Du måste hitta något som är tillräckligt roligt. Det kanske är ett temporärt steg, men du borde hitta ett sådant alternativ. Till exempel kan du börja med någon sport, kanske squash, tennis, biljard, kort (utan pengar) eller golf och andra utomhussporter som du kan spela. Sport är väldigt beroendeframkallande. Utveckla en hobby eller passion som kan göra dig glad och hålla dig upptagen.

Håll dig borta från pengar

Om du har sparade pengar eller pengar som blivit över från något så skulle det kunna utlösa din spellängtan. Ha inte tillgång till pengar. Ha inget betalkort eller kreditkort. Ställ in autogiro på dina konton så att överskottspengarna hamnar på ett sparkonto som du inte har kontroll över eller som inte finns tillgängligt för dig. Gör investeringsplaner som du skulle behöva betala för direkt när du har pengar. Detta kommer motverka ditt spelberoende då du inte kommer ha pengar att spela med och du kommer även dra fördel av det med avkastningen på dina investeringar.

Undvik frestelserna

Håll dig undan från spelsidor, online eller offline. Undvik personer som spelar med dig. Undvik alla frestelser som utlöser ditt spelberoende.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen