Tips för att minska rökbegäret

Det är lätt att inse att man måste sluta röka. Alla rökare vet att det inte bara är svårt utan även extremt svårt att sluta röka. Folk som har rökt i flera år misslyckas nästan alltid när de ska försöka sluta. Många rökare slutar röka under en tid för att sedan börja efter några dagar, veckor eller månader. Rökning är världens vanligaste beroende, och om du vill sluta röka så borde du göra några riktigt seriösa ansträngningar.

Tips för att minska rökbegäret

Det finns hundratals tips för att minska ditt rökbegär, men vad du behöver är en strategi som fungerar för dig. För att sluta röka behöver du förhindra, avstyra eller minska rökbegäret. Här kommer 3 tips för att minska ditt rökbegär.

Byt till en elektronisk cigarett

Det är väldigt svårt att sluta röka eller minska ditt rökbegär om du har rökt varje dag i flera år. Det du borde göra är att byta till elektroniska cigaretter direkt. Detta kommer hjälpa dig på två sätt. För det första kommer ud kunna sluta röka traditionella cigaretter och bara det kommer vara hälsosamt. Elektroniska cigaretter har inte ens 1% av alla farliga ämnen som tobakscigaretter har. För det andra är det lättare att sluta röka elektroniska cigaretter än traditionella tobakscigaretter.

Hitta något att distrahera dig med när du blir sugen

Du kommer få ditt begär vid vissa tider under dagen och i vissa situationer. Dessa tider och situationer är typiskt dem som är associerade med din vanliga rökningstid. Till exempel, om du har en vana att röka efter en måltid så kommer få ditt begär varje gång efter att du har ätit. Hitta något att distrahera dig med när du sugen så kommer du kunna sluta röka. Begären håller inte på länge och om du kan spendera några minuter utan att räcka dig efter en cigg, då kan du sluta röka.

Skaffa ett mål som kräver att du slutar röka

Många personer har hälsoproblem och måste sluta röka eftersom de inte har något val. Samtidigt som det inte är någon hälsosam eller önskvärd situation att vara i så kan du ändå lära dig nåt av det. Sätt upp ett mål som inte är direkt associerat med din rökning, men om du slutar röka så kan du uppnå målet. Målet kan vara en viss fysik eller figur, försöka att jogga ett visst avstånd inom en viss tid eller någonting som kommer motivera dig att sluta röka och bli av med dina begär.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen