Tips för att vara mer utåtriktad

Blyghet är ett sinnestillstånd. Det finns alltid anledningar för någon att vara en introvert person, men det krävs inte mycket för att komma över det. Att vara introvert eller blyg ibland är inte önskat, men att ständigt vara blyg är verkligen inget roligt. För att bli mer utåtriktad eller lite mer extrovert än vad du är nu behöver du bara släppa dina hämningar, skifta fokus från det du tror är brister hos dig och titta på allting annat som fångar din uppmärksamhet eller är intressant för dig.

Tips för att vara mer utåtriktad

Här kommer några snabba tips för att bli mer utåtriktad, alla är enkla nog för att öva på och följa.

Det är okej om du inte är en besserwisser

Många är introverta för att de är rädda för att bli utmanade eller kritiserade när de är bland folk. Även väldigt intelligenta och kunniga människor kan vara blyga, och det är typiskt sådana sorters människor som inte är så väldigt självsäkra. Det är helt okej att inte hålla reda på alla som folk pratar om. Du behöver inte vara ett kreativt geni eller kunna den senaste modetrenden som din sociala cirkel pratar om. Du kanske inte är kär i sångaren som har blivit den senaste trenden hos dina vänner och du kan ha en helt annan smak. Detta är väldigt naturliga egenskaper hos människor och de borde vara olika. Du måste lugna dig själv och bli frågvis.

Om du inte vet något så det är det okej att fråga. Du kan alltid försöka ta reda på mer om saker som gör dig nyfiken. Du borde inte gömma dig i ditt skal varje gång du känner dig obekväm.

Starta konversationen

De flesta introverta människorna bara svarar eller reagerar på vad andra säger. De startar sällan egna konversationer. Ett enkelt sätt att bli mer utåtriktad är att börja öva på hur man startar en konversation. Du kan lätt välja eller plocka upp ett visst ämne och börja prata om det. Då andra svarar och du styr konversationen så kommer du stadigt utvecklas till en extrovert.

Öva på att tala inför publik

Det finns inget alternativ till att öva på att tala inför publik. För att göra det behöver dig inte bara börja prata bland andra, utan du behöver öva på ditt beteende bland folk. Du måste se folk i ögonen när du pratar med dem eller när de pratar med dig. Du borde ha en positiv hållning, oavsett om du sitter eller står upp, går runt eller om du lutar dig mot en soffa. De här små förändringarna kan hjälpa dig för att du ska komma över din blyghet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen