Tips om meditation

Meditation är en avslappnande övning som resulterar i lugna tankar och ett centrerat sinne. Att förbereda sig för att meditera är en process som kan göra meditationen effektivare och mer njutbar. Här kommer några tips för att förbereda inför meditation som kommer hjälpa dig att meditera mer naturligt. Att meditera är en process och borde inte stressas.

Tips om meditation

1 Ät inte före meditation

Det är ett förslag att inte äta en stor måltid precis innan du ska meditera. Stora mängder mat kan  göra dig för mätt och groggy, vilket inte är idealiskt för att meditera. Du ska vara bekväm och alert när du mediterar, så det är bäst att bara äta något lätt tills din session är över.

2 Duscha eller bada först

En dusch eller ett bad kan ha en enorm effekt på hela meditationsprocessen, eftersom det är en symbolisk akt av att rena sig, vilket är perfekt för meditation. Detta kommer se till att du är avslappnad och vaken innan du börjar meditera och det kommer också göra att du känner dig ren och fräsch. En positiv attityd kommer direkt från hur du känner dig, och genom att duscha innan du mediterar kan du vara säker på en ren känsla.

3 Använd musik för att stimulera sinnet

Meditation kan göras på flera sätt, men meditation med musik är väldigt lugnande och gör det lättare att koncentrera sig och centrera sina tankar. Dock är det inte vilken musik som helst som gäller för meditation. Meditationsmusik beskrivs vanligtvis som instrumental eller inspirerande och stimulerar hjärnaktiviteten på den högra sidan. Hjärnans högra sida kontrolleras av rationella tankar som är idealiskt för meditation. Det är bäst välja meditationsmusik utan några talade ord, detta kommer se till att du inte vandrar iväg i sinnet och tänker på texten.

4 Slappna av före meditationen

Det är allmänt känt att du inte bara borde hoppa tillbaka in i ditt upptagna schema när du är färdig med meditationen. Det rekommenderas att man tar fem minuter till att vila innan du återgår till din dag. Därför borde du inte bara hoppa in i meditationssessionen; istället borde du slappna av före meditationen börjar och försöka slappna av i sinnet. Du kan göra detta genom att lyssna på musik eller läsa en bok. Bara försök att ta dig till meditationsramen i sinnet innan du börjar meditera.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen