Vad är depression?

Har du någonsin känt som om din värld var grottkrypning omkring dig med varje steg som du gör och det var inget som du eventuellt kan göra för att lindra dessa känslor? Tja, om du kände detta sätt och det varade i flera dagar, så är det mycket möjligt att du lider av en mild form av depression. Det finns flera missuppfattningar associerade med depression som gör många människor tror att symtomen på depression är helt enkelt en känsla av oro som säkert kommer att passera. Olyckligtvis är detta inte fallet för många människor. Dessutom, om en depression inte hanteras på rätt sätt, så det kan spiral i svår depression som kan vara försvagande och dödliga, av naturen.

Vad är depression?

Det finns ett antal symptom associerade med depression, som kan identifieras i följande lista. Man kan ha känslor av trötthet eller förlust av energi, svårt att koncentrera eller fokusera under en längre tidsperiod, vilket minskar eller begränsat intresse i aktiviteter som en gång var av stort intresse för den enskilde, svår viktökning eller svår viktminskning, och ständiga tankar på självmord eller självdestruktivt beteende. Även om dessa inte alla av de symptom som förknippas med depression, täcker de en stor del av några av de mest uppenbara symptom som kan uppvisas av individen. Om dessa symtom ställs ut regelbundet och ständigt, trots tid på dagen eller veckodag, så är det troligt att depression är en lämplig diagnos.

Det är viktigt att komma ihåg att om någon som du älskar har visat tecken på depression eller fått diagnosen deprimerad, då är det inte något som bör beaktas lätt. Alla antaganden i samband med självskador och självmord bör göras på uppdrag av försiktig sidan av saken och se till att den enskilde inte kan agera på en del av deras tankar och känslor. Det finns ett antal kris linjer och mental hälsa som är utbildad och tillgängliga för att hjälpa de personer i hanteringen av känslor som är förknippade med deras depression. Dessutom finns det ett antal populära mediciner på marknaden som på allvar kan hjälpa en individ att lära sig att leva med och arbeta runt sina depressiva känslor och tankar.

Något som man alltid bör ha i åtanke är att depression kan inte bara vara behandlingsbara i vissa fall, men det är troligt behandlingsbar i de flesta, om inte alla, fall.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen