Vad är klaustrofobi?

Detta är en onormal rädsla för att vara instängd eller inne i ett litet utrymme. Klaustrofober är rädda för vad som skulle kunna hända dem i instängda områden eller föreställer sig att det inte finns något syre. Sådana platser är hissar, källare, mörkrum eller flygplan. Det är nära relaterat till ångest och de bra nyheterna är att man kan behandla klaustrofobi. Det finns inga åldersgränser då det kan börja under barndomen och utvecklas ända tills man är vuxen. De som har den här sortens rädsla kan börja med drogmissbruk och påstå att det hjälper det att avta eller att de kan kontrollera eller komma över det.

Vad är klaustrofobi?

Behandling av klaustrofobi

Utan att fundera på orsaken måste du vara säker på att du tar hand om tillståndet ordentligt. Barnet behöver vara under läkares uppsyn, så att det inte kommer några dåliga konsekvenser från symptomen av detta hanterbara sjukdom.

Huvudsakliga tecken och symptom är rädsla för begränsning och rädsla för att kvävas. Andra är:

 • Spänningar
 • Värmevallningar
 • Ökat blodtryck
 • Panikattacker
 • Svettningar
 • Hyperventilering
 • Illamående
 • Svimningar

Hur utvecklas klaustrofobi?

Många av er kanske undrar vad klaustrofobi är. Tja, detta uppstår huvudsakligen på grund av dåliga upplevelser. Till exempel: en panikattack eller ett strömavbrott i en hiss. Även om du känner dig spänd och behöver ta dig bort därifrån direkt kan du uppleva en klaustrofobisk känsla. Detta är mest relaterat till din hjärna. Om du är psykologiskt spänd så kan detta hända även om du aldrig har haft dessa symptom förut.

Jag är säker på att de allra flesta av er försöker komma ihåg ert första klaustrofobiska tillfälle när ni läser den här artikeln. Under det första tillfället av det här tillståndet kan många inte ens ta ett andetag på grund av ångest. Så, under en klaustrofobisk attack är det viktigt att du inte spänner dig, utan försöker hålla dig lugn. Fokusera på din andning.

Nu vill ni nog allihop fråga vad behandlingen är. Enligt undersökningar har det visats att du måste ta kontakt med en psykolog och ska diskutera det med dem. Inte bara det, det finns många naturliga läkemedel som du kan ta. Du kan alltid testa på avslappningstekniker som hypnoterapi. Detta är att bra sätt att hålla sig avslappnad.

Vad kommer hjälpa behandlingen av klaustrofobi?

 • Ta små steg

Skynda inte på något beslut. Försök att hålla dig lugn, försök att ta några andetag och försök sedan att fatta beslutet. Ångest kommer aldrig ge dig något bra.

 • Lär dig avslappningstekniker

Detta kan du göra genom att konsultera en psykolog, använda självhjälpstekniker och göra saker som gör dig mest avslappnad, till exempel om du gillar yoga så kan du göra det.

 • Döda negativitet

Du måste ha en positiv attityd. Döda dina rädslor. Endast du kan göra det själv. Om du är framgångsrik med det här kommer du lätt att vinna kriget.

 • Gör dig användbar

Du kan alltid börja med en ny hobby. Detta kommer hålla dig upptagen och det kommer ha en bra effekt för din ångest. Du kan leva ett liv som du aldrig trodde var möjligt med dessa få, enkla förändringar. Det bästa med allt det här är att dessa saker kommer bli helt naturliga för dig till slut, så det minskar inte bara effekterna av klaustrofobi; det förändrar allting till det bättre, från din hälsa till ditt emotionella välmående.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen