Vad är Qigong?

Qigong är känt under många namn, där chi kung och chi gung är det kändaste. Qigong är en kinesisk konstform som kombinerar fysisk träning, meditation och alternativ läkning. Qigong har utvecklats från kampsport, traditionell kinesisk medicin och antika filosofier. De som lär sig Qigong i Kina och många andra asiatiska länder gör det för att kultivera sig och få en balans i ens fysik samt sin spiritualitet. Med andra ord är Qigong är en träningsform där sinnet och kroppen kombineras för att få ett lugnt sinnestillstånd, fysisk balans och för att komma i kontakt med högre spirituella världar.

Vad är Qigong?

De flesta som lär sig Qigong i väst gör det främst för fysiska syften. Spiritualitet och effekterna på sinnet eller läkning är inte det man fokuserar på. Att lära sig Qigong förbättrar kroppens rörelser och ger dig balans, stärker olika kroppsdelar  och ge dig en särskild flytande, lätt och smidig rörelse, oavsett ålder, kön eller livsstil. Detta är den främsta anledningen till varför folk i väst lär sig Qigong.

Att lära sig Qigong är distinkt kategoriserat i fyra kategorier. Dock gäller det för äkta eller traditionell Qigong. När du faktiskt lär dig Qigong kommer det bero på vart du lär dig det om om alla distinkta olika övningar inkluderas eller inte.

De fyra kategorierna eller väsentliga kategorierna av att lära sig Qigong är – dynamisk träning, statisk träning, meditativ träning och träning med användning av externa medel.

Dynamisk träning hanterar flytande rörelser. När du lär dig Qigong måste du utöva koreograferade rörelser som är sammanställda med koordinerad andning och ens medvetenhet  av den direkta omgivningen och den fysiska världen i stort. Fokusen eller målet med den dynamiska tärningen är att träna sig själv till att ha  graciösa, rytmiska och flytande rörelser.

Statiska träning är att man håller en viss position under en särskild tidslängd. Fokusen eller målet med statisk träning är att få balans. Dynamisk träning ger och stärker också balans i kroppen, men den gör detta i rörelse medan statisk träning gör det med en statisk, stillastående eller fixerad position.

Meditativ träning utforskar medveten andning, mantra, visualisering och filosofiska koncept.  Fokusen eller målet med meditativ träning när man lär sig Qigong är självupplysning. Det förenar sinnet, kroppen och de fysiska samt de spirituella världarna för att koppla samman de kosmiska energierna i universum.

Att lära sig Qigong med användning av externa medel används oftast när man hanterar de helande eller medicinska aspekterna av Qigong. I väst utövar man sällan externa medel när man lär sig Qigong.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen