Vad är självhypnos?

Hypnos framkallad av sig själv kallas för självhypnos. Typiskt sett utförs hypnos av en expert och den som blir hypnotiserad är subjektet. I självhypnos är subjektet och experten samma person. Hypnoterapi är en specifik disciplin inom psykoterapi som hanterar en persons undermedvetna sinne för att göra betydande förändringar av ens tankar, sinnesstämning, mål, karaktär och minne. Eftersom det undermedvetna inte är under frivillig kontroll av subjektet eller personen så anses hypnoterapi vara väldigt effektivt för att skapa mentala eller psykologiska förändringar hos en person som hans medvetna sinne eller tankeprocess inte kan uppnå.

Vad är självhypnos?

Medan termen ”omedvetet sinne” används för att prata om hypnoterapi eller självhypnos så är det faktiskt det undermedvetna som man arbetar med. Eftersom man inte är vid medvetande under självhypnos eller allmän hypnoterapi används termen ”omedveten” i ett användbart syfte. Att göra förändringar i det undermedvetna sinnet kan få en person att göra eller tänka saker som man inte vanligtvis skulle göra eller tänka. Hypnoterapi eller självhypnos är väldigt effektivt för att förändra beteendemönster hos en person, eller för att sätta mål, hantera mentala eller psykologiska störningar och är även användbart för beroenderådgivning och associerade behandlingar & terapier.

Självhypnos är inte särskilt lätt att bemästra. Det kräver övning, tålamod, hängivenhet och allvarlighet. Man behöver också mycket kunskap eller medvetenhet om hypnoterapi för att kunna utföra självhypnos. Det finns fyra stora krav för självhypnos. Dessa är – motivation, avslappning, koncentration och riktning.

Motivation måste komma från det syfte man tänker på. Självhypnos behöver ett mål. Man kan inte bara hypnotisera sig själv utan ett mål med det. Det är räckvidden med meditation och inte hypnoterapi. När motivationen är avklarad måste man kunna slappna av. Kroppen kan slappna av genom att vara i en bekväm position och inte genom att utföra några fysiska rörelser, genom att andas ordentligt och slappna av i hela kroppen och sinnet; särskilt det medvetna sinnet som alltid är funktionellt och väsentligt. När man är motiverad och avslappnad är det väldigt viktigt att vara koncentrerad och inriktad på sin självhypnos. Koncentration på målet, väcka det undermedvetna och bestämt rikta det till att ha en viss utveckling eller för att ordna en förändring är det som krävs för självhypnos.

De flesta börjar med självhypnos med experthjälp och endast när de bemästrar grunderna kan de testa det själva.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen